zaterdag 23 september 2017

OOK BENEFIETCONCERT VOOR ST. MAARTEN IN BEIJUM


De stad Groningen zet zich dit weekend muzikaal in voor de getroffenen van de orkaan Irma die grote verwoestingen op Sint Maarten heeft aangericht.
De van oorsprong Beijumse zangeres Cissy Gress stuurde de  afbeelding en onderstaand persbericht op.


Groningen Stad klaar voor benefiet en inzameling Sint Maarten door ‘United Artists Groningen’

United Artists Groningen heeft het programma voor 23 en 24 september rond!
In maar liefst 11 horecagelegenheden in de stad zijn benefietoptredens, verzorgd door bekende en minder bekende pop-, caribbean-, blues-, soul- en reggaebands. Ook is er poëzie en zijn presentaties en workshops dans en Kung Fu.
De opbrengsten van alle optredens gaan naar het goede doel: hulp en wederopbouw van Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba. Daarnaast loopt er een grote inzameling van noodzakelijke hulpgoederen, zoals kleding, medische instrumenten en voeding. Volgende week vertrekken er vanuit Groningen, via de haven van Rotterdam goederen naar de getroffen eilanden. Ook kindertekeningen van de Groningse basisscholen en BSO’s reizen mee, om de kinderen daar een hart onder de riem te steken.
De gemeente Groningen betuigt steun aan deze brede actie, die helemaal door vrijwilligers is opgezet. Zo geeft burgemeester Peter den Oudsten zondagmiddag om 16.00
 het officiële startakkoord (ook met terugwerkende kracht voor de zaterdag) in Huize Maas.

Bruisend weekend
Voor bezoekers valt er heel wat te kiezen komend weekend. In een aantal locaties wordt entree gevraagd tussen € 2,50 en € 5,-. Andere locaties kiezen voor een collectebus waar iedereen een vrijwillige bijdrage in kan doneren. Alle opbrengsten gaan naar het goede doel.

Muziek
Het gezamenlijke doel van de United Artists is om via de muziek zoveel geld in te zamelen voor de wederopbouw na het orkaangeweld. Voor de totale organisatie werkt United Artists Groningen samen met Ambiënte a Commissie, Clothes for St. Maarten, het Artsencollectief van het UMCG en Ziekenhuis Nij Smellinghe, WIJ Groningen, MJD Groningen, Stichting MAF
en vele andere lokale partijen.

Cissy stuurde nog een persbericht op waar de muziekpodia in de stad op aangekondigd staan. Te lang om allemaal te publiceren, maar kijk vooral op onderstaande Facebook-pagina.

Wat wel even vermeldt moet worden, 't Trefpunt te Beijum doet ook mee.
(De blogger is morgen de hele dag niet in Groningen-Beijum, een eventuele foto is welkom! Beijumnieuws@hotmail.com!)

Trefpunt Beijum, Beijumerweg 17
16:00-23:30 Stichting Music and Fun for United Artists Groningen
Diverse bands en jonge talenten treden op, waaronder The Rising Sun
17.00 Workshop Zumba
18.00 Latinband Sabor en reggae-pop band The Rising Sun
22.00 Jam Session met diverse muzikantenVoor tijden, cafés en bands: www.facebook.com/unitedartistsgroningen

Geen opmerkingen: