maandag 18 september 2017

COLUMN UIT LEWENBORG (64)



Loze woorden…
Iedereen maakt zich weleens schuldig aan een leugentje om best wel, om ergens onderuit te komen. Er zijn echter ook mensen die A zeggen en B doen. Daarbij alles op het sociale netwerk gooien zonder te beseffen er een ander persoon of bedrijf mee naar beneden te halen. Loze woorden waar niemand wat mee kan, waarom? Zulke dingen gaan mijn pet echt te boven.
Er zijn sites van bijvoorbeeld eetzaakjes die een slechte recensie hebben. Graag ga ik daar juist naar toe. Is het wel zo slecht als men zegt, vraag ik mij dan af? Vaak kan ik dan juist het tegenover gestelde melden. Dit kan net zo goed andersom zijn, alleen maar goede recensies. Hierbij neem ik even het voorbeeld van de Sushi die ik ergens gegeten had buiten de stad en hoog aan geschreven stond. Helaas kreeg ik iets enorm stinkends op mijn bord.

Mensen roepen maar wat, vaak zonder er over na te denken. Wanneer mensen met mensen omgaan en daar kunnen we nu eenmaal niet buiten, kom je er vaak mee in aanraking. In de werksfeer en vriendschappen zie je het ook, dat mensen A zeggen en B doen. Het is niet leuk. Voor beide partijen niet. Diegene die A zegt, komt zijn of haar afspraak niet na. B rekent erop en komt van een koude kermis thuis. 
Ach, leer mij de mensen kennen. Loze woorden…er zou net zo goed kunnen staan, loze beloftes. Dit laatste komt overal voor en lijkt mij voor zowel A als B niet leuk. Diegene die iets beloofd aan een ander en zijn afspraak niet nakomt, die zal zich naar mijn mening best wel een beetje rot voelen. Diegene die er op hoopt, zal zich teleurgesteld voelen. Hoe kun je dan in hemelsnaam een goede sfeer krijgen?
Lege woorden, zonder betekenis. Je wordt er hard van zeggen ze. Ik persoonlijk houd niet van loze woorden, loze beloftes en lege woorden raken mij allang niet meer. Op het sociale media zijn er genoeg voorbeelden te vinden. Ja, het is makkelijk om het via die weg te doen. Lekker je gal te spugen. Dit in het algemeen bedoeld en komt naar mijn idee veel te vaak voor. Zo zonde en zo onnodig…
Gelukkig heb ik dan de juiste mensen om mij heen, die recht in mijn gezicht hun onvrede uiten als dat nodig zou zijn. Kijk en daar kan je wat mee, face tot face. Lijkt mij wel zo fair.
2017©Vlindertje73
PS. Wil je mijn ups en downs volgen over het schrijfproces van mijn eerste boek? Klik dan hier: https://www.facebook.com/geldstinkt/

1 opmerking:

Anoniem zei

Ach vlindertje, je klinkt te zwaar om nog te kunnen vliegen.

Je zegt van alles te kennen en te kunnen weerstaan. Doe het dan, want als ik je lees weet je geen plaats tussen a en b te kunnen vinden. Maar er is nog de rest van het alfabet, dat zal je ook wel weten. En zet je telefoon af behalve voor bellen.

Kijk naar de wolken, geniet van regen en wind, koeien in de wei. Geef aandacht aan iets buiten je, hoe ellendig je lichaam ook kan voelen.

Alle goeds en beter,

Kees K.