vrijdag 15 september 2017

iNNERSDIJK-TERREIN LIJKT WEL EEN ZWEMBAD (Vertraging!)


"Weet jij waarom de werkzaamheden op het Innersdijkterrein al ongeveer twee maanden stil ligt?"

Deze vraag kwam de blogger afgelopen twee weken meermaals ten gehore (mondeling of via mail).

De lezers hebben gelijk, er gebeurt al weken helemaal niks op de plek waar in de daar weer voorgaande weken intensief werd gewerkt.

Het probleem heeft met water te maken. Niet met het water dat we op de foto zien, dat is ook een halve zwembad/modderboel, maar het probleem is dat niet goed is nagedacht of bekeken wat er dieper in de klei zit.
Naar het schijnt, betrouwbare bron, ligt er nog een waterlaag dieper in de klei onder dit terrein wat erin heeft geresulteerd dat enkele geheide palen scheef zijn komen te staan.

Die moeten weer uit de klei worden, maar wat wil het geval? Een machine die hiervoor moet worden ingezet wordt momenteel in het buitenland gebruikt.

Naar verluidt kan het nog wel even duren voordat de machine richting Beijum zal worden vervoerd om de scheve palen naar boven te trekken. Die klus moet eerst geklaard worden voordat de werkzaamheden voort kunnen gaan.

1 opmerking:

Han zei

Zo'n ondergrondse waterlaag lijkt me een ongezonde plek om te bouwen op te leveren. Altijd vocht in huis, bronchitis en verkoudheden liggen op de loer: niet al te best vooruitzicht voor de toekomstige bewoners van deze locatie.