vrijdag 8 september 2017

OPEN DAG VOEDSELBANK GRONINGEN ULGERSMAWEGDe regen valt met bakken uit de hemel, maar dit weerhield veel nieuwsgierigen er niet van om naar de vandaag te houden OPEN DAG van de Stadse Voedselbank te gaan.

De Beijumblogger ging tegen het middaguur even een kijkje nemen. Het was net even droog, via het Heerdenpad met stevige wind tegen kwam hij na tien minuten, een kwartiertje aan.

De vooringang was dicht, bezoekers konden (kunnen) naar binnen via een zijingang.
Helaas, voedselbanken zijn er alleen voor mensen, hondjes mogen er niet naar binnen. Zie afbeelding links. Terzijde, de blogger heeft geen idee of er ook blikjes dierenvoedsel bij het pakket kunnen horen die aan een klant met een huisdier worden overhandigd.

Het was redelijk druk binnen, de nieuwsgierigen die door weer en wind naar de Ulgersmaweg waren gekomen werden met koffie, thee en koek welkom geheten.
Zie afbeelding rechts.

Wat een immens groot pand, er liepen medewerkers met groepjes belangstellenden door de verschillende ruimtes om rondleidingen met tekst en uitleg te geven, als ware het excursies.

Midden in het gebouw ontwaarde ondergetekende voorzitter Ulfert Molenhuis.
Zie foto helemaal boven, hij stond (met korte mouwen) dusdanig geanimeerd met bezoekers te praten dat het niet netjes was hem te onderbreken om hem een paar vragen te stellen.

In sommige ruimtes waren de stellages al rijkelijk gevuld met producten, zie bijvoorbeeld de linker foto tweede van boven.
In sommige ruimtes waren de koelkasten en schappen nog helemaal leeg, zie afbeelding rechts midden.

Het was een aparte ervaring om de koelruimte in te gaan, het was winters koud binnen. Hier worden producten die aan bederf onderhevig zijn bewaard.

In een andere ruimte staat een bakfiets waarmee de kratten met producten kunnen worden vervoerd. Zie foto.

De blogger heeft geen idee of die bij de mensen die noodgedwongen een beroep moeten doen op de voedselbank het prettig vinden als de bakfiets met opschrift voor hun deur gaat staan om wat af te leveren.

Een voedselbank is een bedrijf. Zonder administratieve medewerkers is het niet of amper mogelijk om de stromen van vraag en aanbod in goede banen te kunnen leiden.

Zie foto helemaal beneden, een bloemstuk hoort bij een open dag.


De voedselbank gaat maandag echt los.

En nog steeds niet voor hondjes, zie afbeelding links beneden.

Met de wind in de rug was ondergetekende in vijf minuten terug in Beijum.


Tijdens het online gaan van dit bericht, 13.30 uur, is de open dag beëindigd.

In de stad Groningen groeit 20% van de kinderen op in armoede, sommige kinderen gaan zelfs zonder ontbijt naar school. Waarom? Nou omdat hun ouders vaak simpelweg geen geld hebben om boodschappen te doen.
Om onze cliënten te kunnen voorzien van levensmiddelen zijn wij voor een heel groot deel afhankelijk van particulieren, bedrijven en instellingen die een donatie doen in geld, in goederen en/of ons af en toe een handje meehelpen! 
U kunt ons ook helpen! Weten hoe? Lees hier verder

Geen opmerkingen: