zondag 10 september 2017

DEZE ZWARTE VUILCONTAINER WORDT VAST NOOIT GESTOLENHet is wat met de dieven en overvallers van tegenwoordig. Boodschappen uit fietstassen jatten, een pizzeria overvallen. Zie de berichtgeving van de afgelopen pakweg 36 uur op Beijumnieuws. Kunnen we even normaal doen, stompzinnige anti-helden?

Waar gemediteerd wordt schijnt minder criminaliteit en vandalisme voor te komen.
Nee, de Beijumblogger is niet in de New Age gegaan, zijn nuchtere achtergrond houdt hem stijf met beide poten op de grond. Maar het schijnt echt zo te zijn.

Zie bovenstaande foto. Van die mediterende vuilniscontainer blijf je toch af? En het agressieve exemplaar die op de linker afbeelding is te zien, die  smijt je toch in de Zuidwending? Fuck you roept toch fuck you op?

Even serieus, er bestaat zoiets als aantrekkingskracht. Zet een peloton ME-ers in Beijum neer en de raddraaiers komen er op af. 

De blogger kan zo een twee drie niet terugvinden wat een wetenschappelijk onderzoek ooit heeft uitgewezen midden in Nederland. Er was eens een zekere Mahareshi in dit natte landje met een groep volgelingen actief die dusdanig aan het mediteren waren geslagen, dat de criminaliteit in de omtrek substantieel afnam. De cijfers logen er niet om. Ergens bij Almere in de buurt, stuur eventueel de link op.

De blogger denkt dat de bak op de linker foto eerder wordt gejat dan de meditatie-bak. Al moet hij erkennen dat hij de Boeddha-bak liever voor zijn huis heeft staan dan de fuck-bak. Dus hij zou zelf liever de Boeddha-bak stelen.


Een goedkoop en eenvoudig naschools programma voor leerlingen van middelbare scholen in Chicago heeft criminaliteit, schooluitval en spijbelen aanzienlijk teruggedrongen. Dat blijkt uit een studie van een gerenommeerd Amerikaans onderzoeksbureau. De leerlingen kregen onder meer eenvoudige adem- en meditatieoefeningen om hun emoties beter te controleren bij het nemen van moeilijke beslissingen. Lees hier

Geen opmerkingen: