vrijdag 15 september 2017

ER KOMT EEN NIEUW SPEELPLEKJE IN DE BOELEMAHEERD"In de Boelemaheerd zijn ze een oude speeltuin aan het slopen want er komen nieuwe toestellen. Het wordt erg tof!"

Aldus lezeres Denise gisterochtend.

De blogger fietste even die kant op en ging tegenover de Amkemaflat genoemde heerd in.

Na amper 250 meter zag hij links een hoop tegels liggen.
Zie foto links, klik groter, een in lichtgroene kleding gestoken mannetje was er mee bezig en er stond ook een vrachtwagen.
Waarschijnlijk om het geheel af te voeren. Zie foto links, de klei zit nog aan de tegels en ook zag ondergetekende rubberen tegels die een eventuele val van spelende kinderen zou kunnen breken.

Nee, het kon niet missen, de nabij gelegen speelplaats werd leeg gestript.

Even voorbij de vrachtauto fietste de Beijumblogger naar links. Daar was geen speelplekje meer te zien, wel waren enkele heren aan het werk, zie foto boven. Opruimen en de voorwaarden creëren voor een nieuw speelveldje. Als ondergetekende zich niet vergist was dit het oude veldje

WEen week of twee geleden kwam een bericht binnen van een lezer die zich erover beklaagde dat een speeltoestel bij hem in de buurt werd verwijderd.

De blogger ontgaat even de ontwikkelingen rond speelplekjes in de wijk. Begin dit jaar werd er een enquête gehouden over de plekken, Beijum vergrijst en er zijn steeds minder kinderen. Wat te doen met de plekjes en toestellen? Nieuw verdelen?

In elk geval krijgen de kids uit de Boelemaheerd en omgeving een nieuw plekje met toestellen.

(In de komende wijkkrant De Beijumer volgt meer informatie)

Geen opmerkingen: