donderdag 7 september 2017

GRONINGER FORUM VERZORGT CURSUS DIGISTERKER IN (O.A) BEIJUM


In de Wegwijzer op Plein Oost starten eind deze maand cursussen voor mensen die hun digitale vaardigheden willen opvijzelen. Let wel, de cursussen zijn gratis. Op de site van Groninger Forum staat"


CURSUS DIGISTERKERMoeite met de digitale overheid? Het Groninger Forum maakt je digisterk(er)!

Meer en meer verloopt de communicatie met de overheid via het internet. Overal moet je tegenwoordig formulieren voor invullen. Vind je het lastig, maar wil je het wel graag zelf doen, dan is er de gratis cursus Digisterker. Je leert in deze cursus stap voor stap hoe je handig en veilig informatie kunt vinden en hoe je digitaal iets bij de overheid regelt. Hoe vraag je een DigiD aan en hoe gebruik je die? De websites van bijvoorbeeld de gemeente, het UWV en de Belastingdienst komen aan de orde. Ook krijg je te zien wat de overheid al over je weet, zoals bijvoorbeeld de opbouw van de AOW.

Hoe gaat het in zijn werk?

De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van 2 uur. In de cursus ga je zelf heel praktisch aan de slag met oefeningen. Bij de cursus hoort een werkboek, waarin de voorbeelden stap voor stap worden uitgelegd. Er is geen examen, maar met het doen van de oefeningen in het werkboek kun je wel een certificaat verdienen. De cursus is gratis en is bedoeld voor iedereen die zelf zijn zaken met de overheid digitaal willen kunnen regelen.
Voor deze cursus is het wel nodig dat je enige ervaring hebt met computers en internet. Je hebt een koptelefoon/oortjes nodig om de cursus te volgen. Deze kun je meenemen van huis of ter plekke kopen à € 1,00. 

Cursusdata

De cursus bestaat uit 4 lessen.
Locatie Beijum | 19.00 - 21.00 uurDinsdag 26 september (start cursus), dinsdag 3 oktober (2e les), dinsdag 10 oktober (3e les), dinsdag 17 oktober (einde cursus).
Locatie Lewenborg | 19.00 - 21.00 uur
Dinsdag 31 oktober (start cursus), dinsdag 7 november (2e les), dinsdag 14 november (3e les), dinsdag 21 november (einde cursus)
Locatie Selwerd | 10.00 - 12.00 uur
Woensdag 22 november (start cursus), woensdag 29 november (2e les), woensdag 6 december (3e les), woensdag 13 december (einde cursus).
Reactie van een cursist: “Het was een goede cursus waar ik veel nuttige dingen heb geleerd in een prettige sfeer.  Ik kan nu zaken als zorgtoeslag zelf regelen via de E-overheid. Het heeft mij zelfstandiger en zelfredzamer gemaakt.” 

Opgeven voor de cursus

Vind je het lastig om een account aan te maken bij het Groninger Forum voor het bestellen van je (toegangs)kaart? Mail dan naar  en vermeld in de mail je naam, geboortedatum en telefoonnummer en dat je je wilt opgeven voor de cursus Digisterker. Wij nemen dan contact met je op.

PROGRAMMA

Di 26 sep 2017
19:00 - 21:00
gratis, wel een kaartje bestellen | locatie Beijum
Di 31 okt 2017
19:00 - 21:00
gratis, wel een kaartje bestellen | locatie Lewenborg
Wo 22 nov 2017
10:00 - 12:00
gratis, wel een kaartje bestellen | locatie Selwerd
Kaartverkoop: de cursus is gratis, maar je moet wel even een (toegangs)kaart bestellen, zodat we zijn voorbereid op je komst. Klik hierboven op het roze winkelwagentje en bestel je kaart.
Let op: de cursussen zijn op verschillende locaties.

VANDAAG

MORGEN

ZA

ZO

MA

JF; vijf jaar geleden spotte de blogger de Groninger schaatscrack Jan uitham tijdens een cursus computerles voor senioren, zie nog eens dit bericht

Geen opmerkingen: