woensdag 6 september 2017

EEN PLEZIERRITJE MET PAARD EN WAGEN DOOR BEIJUM (paardenpoep...)


"We ruimen de poep wel op hoor als het valt."

De Beijumblogger schijnt 'naam te hebben gemaakt' als paardenpoep-controleur. Althans, over de frictie tussen hondenbezitters die geverbaliseerd kunnen worden omdat hun huisdier op straat z'n of haar behoefte doet, en paardenbezitters die er mee weg komen omdat hun edel dier het veelvoudige op straat laat vallen. Zie nog eens dit bericht

Maandagmiddag ontwaarde ondergetekende een vrolijk gezelschap in de Nijensteinheerd. Twee dames te paard, er niet op maar als koetsiers op een achterliggende wagen, met een paar kinderen achterop.

De eerste schooldag van het nieuwe seizoen. Kinderen in de bak. Zijn jullie schoolvervoer? "Nee hoor, we maken een plezier-ritje door Beijum vanuit Noorddijk."
De dames hadden zonnebrillen op, zie bovenstaande foto, het leken wel toeristen.

De poep-opmerking maakten ze niet voor niks, vast en zeker dat ze de uitwerpselen van hun paard zouden opruimen.

De blogger moet verder niet zeuren, maar toch, hij ziet steeds meer paardenpoep liggen. Foto's links en rechts zijn afgelopen dagen gemaakt. Links gaat het richting Heerdenpad via Beijum-Zuid, rechts zien we het fietspad langs de Korreweg. Klik de foto's groter. Wat een derrie. Stadswachten!

Het vrolijke gezelschap dat door de Nijensteinheerd koerste zou het zover niet laten komen. Dat moet de blogger geloven. Kinderen achterop, zie foto beneden, dan geef je het goede voorbeeld.


Geen opmerkingen: