dinsdag 26 september 2017

POLITIEWERK-INKIJKJE VOOR JEUGD BIJ WIJ-BEIJUM


"Dit is georganiseerd vanuit WIJ Beijum Jeugdwerk. Het is de bedoeling dat we kinderen in aanraking brengen met alle facetten van het politiewerk. Niet alleen met de negatieve kantjes van het werk, maar ook met de positieve dingen."

Een politieauto met blauw zwaailicht stond gistermiddag op het voormalige schoolplein van de Doefmat, tegenwoordig parkeerplaats van WIJ Beijum.  Zou er wat gebeurd zijn?

Nee, gelukkig niet, de Beijumblogger zag lachende kinderen en een ontspannen kijkende wijkagent naast de auto staan.
Natuurlijk wilde het gezelschap wel even op de foto, zie het resultaat boven. De agent droeg een  naambordje met daarop J.P. Ytsma geschreven (27/9; 12:50 uur, moet Yska zijn, zie reactie). Voor zover bekend geen bekende in Beijum, maar dat doet er niet toe. Het jongetje dat we op de voorgrond zien zwaaide met een knuppel waar je beter geen klap mee kunt krijgen. Naast hem stond een jongetje met korte broek aan en met een ME-schild in de aanslag.

Een maatschappij zonder politie zal een chaos worden. Beter met. Maar jullie zijn geen vrienden als je een bekeuring uitschrijft aan iemand. De lachende wijkagent: "Nee, maar het is ook niet leuk om er een uit te schrijven, daar geniet geen agent van."

Er is amper een mens te vinden die in zijn leven niet met de politie in aanraking komt, in wat voor opzicht dat ook maar mag zijn. Deze kinderen hebben hun eerste ervaring binnen, een positieve ervaring. En dat is niet verkeerd.

1 opmerking:

Anoniem zei

De naam is overigens Yska.