donderdag 28 september 2017

EEN VERVELENDE AANVARING MET EEN KWAL VAN EEN VOGEL


"Jullie rare mensen denken dat jullie heel wat kunnen, maar in feite hebben wij vogels heel wat meer in onze mars dan jullie."

Enige tijd geleden interviewde de Beijumblogger een vogel die bovenop een lantaarnpaal langs de Koersweg zat. Zie foto. Links ligt de Froukemaheerd, rechts de Holmsterheerd. Rechtdoor gaat het het Kardingerpark richting Lewenborg in.
Mevrouw de Vogel zit naar eigen zeggen hoger dan de Klimtoren...

Het beest trok de aandacht van ondergetekende omdat hij zo ongelooflijk arrogant en minachtend naar beneden zat te kijken.

Hé vogel, ik maak even een foto van je en ga je een paar vragen stellen, ok?

Een minzaam knikje volgde. En op z'n Vogels: "Ga je gang dom Beijumbloggertje, als je maar gaat opschrijven wat ik je vertel."
Het klonk erg vanuit de hoogte, en ondergetekende kreeg visioenen over een windbuks en een katapult om het kreng daarmee naar beneden te schieten.

Gewoon correct blijven. Altijd het beste. Mijnheer Vogel, wat doet u daarboven op de lantaarnpaal? Het beest antwoordde lijzig: "Ben jij nou de zelfverklaarde Beijumwatcher? Zie je niet dat ik geen mijnheer maar een mevrouw ben?"

De Beijumblogger beheerste zich en hij antwoordde half pesterig en wraaknemend: 'Bent u dan een genderneutrale mevrouw?'

Foute boel. De vogel rechte haar rug, scheet een wit stuk stront naar beneden en kwetterde: "Ach wat probeer je toch altijd leuk te doen, wil je soms de lachers op je hand krijgen? Wij van Facebookpagina 'Vogels boven Beijum' vinden jouw maar erg zielig en aandacht-trekkerig. Ik ben mevrouw Vogel en geen mijnheer Vogel, is dat nou zo moeilijk voor je?"

De Beijumblogger wilde protesteren, maar de vogel poepte nog een stuk stront naar beneden. Bijna raak. "Hou je kop. Zie je die kinderachtige mensen-klimtoren verderop? En zie je hoe hoog die is en hoe hoog ik hier zit? Verbeeld je maar niks mens met je zogenaamde leuke maar o zo kinderachtige stukjes die ik soms op het Wereldwijde VogelWeb lees. Wij vogels hebben veel meer in onze mars dan jouw en al je stompzinnige soortgenoten bij elkaar. Kunnen jullie ook vliegen?"

Luid kwetterend vloog ie weg. "Laat de foto maar op je zielige blog zien om aan te tonen dat ik veel hoger zit dan die kinderachtige toren van jullie. Verder schrijf je maar wat je wil, maar je bent echt niet lollig hoor!"

Wat een vijandig beest. En waarom? De blogger heeft zich vlakbij eigen wijk  nog nooit zo bekakt en vernederd gevoeld.

Geen opmerkingen: