maandag 4 september 2017

MAANDAGOCHTEND (322)


Het leven gaat terug naar normaal. Naar structuur, ritme, reinheid en regelmaat. Niks geen uitslapen meer wanneer je wil, rondlummelen wat je wil, terug naar verantwoording nemen en/of fatsoenlijk burgerschap.

Dat geldt in min of meerdere opzicht ook voor kinderen, de basisscholen in de wijk beginnen weer/ zijn deze ochtend weer begonnen. De kinderen van de voormalige voormalig Calvijnschool aan de Froukemaheerd gaan naar een nieuw geverfde school die al weer een tijdje Het Palet heet. Zie afbeelding boven, wat doet de school z'n naam aan, wat een palet aan kleuren. Een heerschap was tijdens het moment van fotograferen, een paar dagen geleden, bezig om de naam van de school boven de fris geverfde ingang aan te brengen.

Foto links, de boom voor het schoolplein van de Heerdstee is gekortwiekt, het is niet de bedoeling dat tijdens een herfststorm takken naar beneden op de kinderen waaien. Een schooljaar behoort veilig en ordentelijk te verlopen.

Tussen genoemde scholen ligt een veilige oversteek over de Emingaheerd. Op de vluchtheuvel tussen beide rijrichtingen ligt al een week of twee een dode egel. Zie foto's helemaal beneden en rechts. De oversteek is het diertje vast onlangs een keer fataal geworden (geen wonder, hoe lang doet een egel over tien meter?). De egel lag te rotten in de zon, in de regen, en het ligt er nog steeds te liggen. Ook de blogger heeft nog geen inspiratie gevonden om er met een schep langs te gaan om het kadavertje te verwijderen.

Moeten daar niet een keer faunatunnels komen zoals bij kruispunt Beijum Zuid? Terzijde, de blogger las onlangs ergens dat die 'tunnels' in en rond de stad helemaal niet goed functioneren.

Tussen de Heerdstee en Het Palet zag ondergetekende gistermiddag een lot van een of andere loterij bij een rioolrooster liggen, zie afbeelding linksonder. Stel dat het een lot is met een winnend nummer waaraan een miljoen euro is gekoppeld? Zou een mens gelukkig worden als hij miljonair wordt?

Wat een overgang van zomervakantie naar back to normal.. Maar niet getreurd, over 49 dagen begint de herfstvakantie alweer.
Verder nait soezen in dit luxe landje aan de Noordzee. Leef bij de dag, En als je niks te eten hebt is daar altijd nog de voedselbank, zie het bericht van gistermiddag.

Maak er wat van komende week, en ook komend seizoen. We kunnen ons druk gaan maken om gekke Trump en diepgestoorde Kim Jong Oen van Noord Korea-gaan die twee halve (toch hele) gekken binnenkort de derde wereldoorlog starten?-, maar het beste is om in de eigen directe omgeving gewoon een prettig en constructief mens te zijn.

Een goede eerste week in het seizoen '17-'18 toegewenst.

Geen opmerkingen: