zaterdag 2 september 2017

NIEUWE MINI-BIEB IN BEIJUM...(en internationaal)


"Zegt het voort en veel leesplezier gewenst!"
Tijdens zijn vakantie (meer tijdens het komende seizoensopening-bericht) in Tsjechië ontving ondergetekende de bovenste en linker afbeelding. 
Opgestuurd vanuit de Jensemaheerd.
Samen met onderstaande tekst:
Zoals jullie op de foto’s in de bijlagen kunnen zien, is de Mini-bieb Jensemaheerd van start gegaan.
De bieb staat tegenover huisnummer 120.
 We lopen een beetje voor de muziek uit, want er moet hier en daar nog wat gelakt en geschroefd worden, maar het functioneert allemaal.
Zegt het voort en veel leesplezier gewenst!
Op de linker foto zien we het stuk boomstam voor de mini-bieb met een gegraveerde tekst van dichter Adriaan-Roland-Holst
In het gebied waar de blogger toentertijd verbleef, 80 kilometer onder Praag, maakte hij de twee rechter afbeeldingen. Tsjechische mini-biebs.
De onderste foto is in de plaats Bechine gemaakt (linksonder ook).

Terug naar Beijum, we kennen minibiebs in de Fossema-, de Bentisma- en de Scheltemaheerd. En ook een op de Noorddijkerweg. Vul de zoekterm minibieb in op de zoekbalk linksboven.

Beijumse Sabine van der Kolk heeft sinds april het studiebegeleidingscentrum  StudieBlik geopend. Naast de Kringloopwinkel, tegenover het Munsterhoes, naast de wijkring.
Zie logo links op Beijumnieuws, of klik hier.
Het houdt niet op. Sabine zet sinds een paar dagen dagelijks een mobiele minibieb voor StudieBlik. Met boeken voor kinderen of voor (aanstaande) moeders.

Een minibiebje gemaakt van een kinderfornuisje dat in de naast gelegen kringloopwinkel stond en door Sabine is beschilderd. Zie afbeelding beneden.

De digitale revolutie dendert onverminderd voort. Maar de hoeveelheid minibies neemt ook hand over hand toe.

Geen opmerkingen: