zaterdag 30 september 2017

DRUILERIGE START BRADERIE/BRUISEND BEIJUM (toch goede opkomst..)
De regen druppelt plagend en uitdagend neer op Plein Oost, alsof de weergoden denken: "Eens kijken of die Beijumers de rug rechten en er desondanks gewoon een feestje van gaan maken."
Nooit leuk natuurlijk, regen tijdens een wijkfeestje op een open plein.

Maar verrassend, de blogger telde tegen kwart over een vanmiddag ongeveer 150 aanwezigen. Verkoopsters achter kraampjes, organisaties die hun kunnen en aanbod aanprijzen, én, heel creatief en handig, de kinderen die vanaf kleedjes aan rommelmarktje doen zitten droog onder de balustrades

Zie foto's links en rechts, de bedoeling was eigenlijk dat de kinderen de binnenste cirkel van het plein in gebruik zouden nemen, rond de fonteintjes, maar nu zitten ze mooi droog met a.h.w. een langgerekte paraplu boven zich.

Beijum is een creatieve wijk, althans, er wonen veel creatieve mensen.
Zie foto boven, bewoonster Hanneke zet door middel van een hometrainer een spinnewiel in werking.

Foto links, tweede van boven, Beijumse Sabine van der Kolk staat met haar Studieblik ook achter een kraam, activeer het logo van Studieblik links voor meer informatie omtrent haar aanbod.

Foto rechts tweede van boven, helaas, een paraplu meenemen is wel zo handig. Maar tijdens het schrijven van dit bericht is het droog buiten....dames en heren...tot 17.00 uur.

Foto links beneden, natuurlijk kun je op een middag als vandaag ook wat lekkers en warms eten op het plein.
En ambassadeur Minze Boltjes zit mooi warm ingepakt in zijn rood/zwart geblokte jasje, heel anders dan toen hij hier op de foto ging.

Foto helemaal beneden ten slotte, ook de kinderen van Beijum laten zich niet uit het veld slaan door het herfstachtige weertype.
Gewoon in outfit met blote armen en frisse koppies een dansvoorstelling geven.

Beijum heeft veel danstalent, zoals het twaalftal dansertjes van dansgroep Delusion.

Kom op mensen, het is feest op Plein Oost, Bruisend Beijum, braderie, kinderrommelmarkt, Beijum40...
(De blogger is de rest van de middag niet in Beijum...foto's zijn welkom)
Geen opmerkingen: