maandag 3 januari 2011

HET GEWONE LEVEN IS WEER BEGONNEN

Een kort fietsrondje door de wijk laat zien dat Beijum het dagelijks leven weer oppakt. De scholen zijn begonnen, de winkels hebben de deuren weergeopend en er rijden nog wat milieuwagentjes rond om de laatste vuurwerkresten e.d. op te ruimen. Ik weet niet hoe het de lezer vergaat, maar na kerst en oud en nieuw is het gewone en normale leven voor mij weer erg welkom. Ondergetekende maakte nog een foto van jongerenwerker Anno de Jager bij de Wegwijzer. Vanavond of morgen blikt hij in een blogberichtje terug op de jaarwisseling. Weet u dat de burghemeester ongeveer een half uur bij het feest is geweest? Ook maakte ik een foto van Montessorischool de Dijk. De school is namelijkl achtste geworden in een landelijke wedstrijd over...., nou ja, u leest het binnenkort wel.

De houten platen zijn weer voor de ramen van het winkelcentrum weggehaald. De glasbakken rinkelen en de statieflesautomaten maken overuren. Op de foto ziet u iemand vier lege kratten bier terugbrengen. En nu weer allemaal lijnen, minder eten en zuipen en meer sporten. Zo gaat dat elk begin van een nieuw jaar.

2 opmerkingen:

Alie zei

ik vond vanochtend op mijn route naar de school van de kids opvallend weinig vuurwerkresten, en bij het winkelcentrum ook. Hoe kan dat? Is er minder afgestoken of heeft het gros van de mensen hun eigen spullen meteen of de volgende dag opgeveegd? Natuurlijk ligt er wel wat her en der maar het lijkt mij veel minder als andere jaren. Of is dit alles te danken aan de milieudienst? Ik heb ze nog niet gezien....

Kees Huizenga zei

Aan de Isebrandtsheerd is het in mijn omgeving vanaf 31 december 2010 's avonds donker en sinister. De straatverlichting is uitgevallen. Gelukkig niet de portiekverlichting van de (huur)woningen.

Vanochtend heb ik Stadsbeheer van de dienst RO/EZ gebeld. Tel.: 367 89 10.

Aangezien het heeft gevroren c.q. 's nachts vriest, kan het ingeroepen reparatiebedrijf niet onder de grond komen. Het kan nog wel enige tijd duren, voordat er openbare straatverlichting is. Tenzij de oorzaak in een stroomkast is gelegen.