zondag 2 januari 2011

NAAR DE BSO IN HET TREFPUNT

De zichtbare winter is bijna uit Beijum verdreven. Door de dooi rond oud en nieuw is bijna alle sneeuw verdwenen en is het ijs op bijvoorbeeld de Zuidwending onbetrouwbaar geworden. 

De gevoelsmatige winter is nog volop aanwezig, het vriest(op het moment van schrijven, misschien niet als u dit leest) en het is koud. Er ligt nog een mooie foto van de morgen afgelopen kerstvakantie op voorraad. 

Op de eerste woensdagmiddag van de vakantie liepen een tiental Beijumer kabouters over een bevroren sloot richting de Buitenschoolse opvang in het Trefpunt. Het zag er zo vreedzaam en veilig uit. 

De termen naschoolse en buitenschoolse opvang worden vaak door elkaar gebruikt. Buitenschoolse opvang wordt veelal gebruikt als verzamelnaam voor alle vormen van opvang voor kinderen vanaf 4 jaar: de voorschoolse, de tussenschoolse én de naschoolse opvang. Op deze website spreken we over het algemeen over ‘buitenschoolse opvang'. Buitenschoolse opvang (BSO) is de opvang van kinderen vanaf vier jaar tot het einde van hun basisschooltijd. Er is opvang op de uren overdag dat de kinderen niet op school zitten en/of tijdens vakanties. De openingstijden variëren per organisatie, maar zijn meestal afgestemd op normale werktijden. De meeste centra zijn dus voor schooltijd niet open. De groepen bestaan meestal uit zo'n twaalf tot twintig kinderen. De buitenschoolse opvang doet van alles om ervoor te zorgen dat kinderen hun vrije tijd op een leuke manier doorbrengen, denk aan uitstapjes of speciale activiteiten. Er is altijd begeleiding aanwezig. http://www.kinderopvangonline.nl/ouders/informatie/id=23

Geen opmerkingen: