zaterdag 16 mei 2009

10 JUNI STRAATSPEELDAG

Het was een mooi tafereeltje op een mooie zondagochtend aan de Hiddemaheerd. In alle rust en met veel ruimte om hen heen speelden deze kinderen op straat. Wat een onschuld en wat mooi dat dit zo kan. Maar het kan niet altijd en overal, de straat is vooral bestemd voor volwassenen, vaak te gevaarlijk voor kinderen om te spelen. Voor achtergrondinformatie over de straatspeeldag zie 2 onderstaande sites:

Een keer per jaar kunnen kinderen hun protest tegen de gevaren in hun straat laten zien en horen. Tijdens de Nationale Straatspeeldag wordt in heel Nederland de straat van de kinderen. Met allerlei acties vragen zij aandacht voor verkeersonveilige situaties. Maar natuurlijk is de Nationale Straatspeeldag vooral ook een groot kinderfeest.De Nationale Straatspeeldag 2009 wordt gehouden op woensdag 10 juni 2009.
Sinds 1994 wordt er in Nederland elk jaar een Nationale Straatspeeldag gehouden. Op die dag worden overal in ons land straten afgesloten voor verkeer, zodat kinderen er zonder gevaar naar hartenlust kunnen spelen.De dag is een echte actiedag met spandoeken, folders, ouders en natuurlijk veel spelende kinderen op straat. Door het afsluiten van de straten wordt de aandacht gevraagd van omwonenden, de gemeente en voorbijgangers. Elke straat, buurt of school kan meedoen om zo de eigen omgeving veiliger en kindvriendelijker te maken.
Kijk voor een indruk van de straatspeeldag van vorig jaar aan de Froukemaheerd in Beijum op: http://beijumnieuws.blogspot.com/search?q=straatspeeldag

Geen opmerkingen: