vrijdag 15 mei 2009

KARIN DEKKER: BEIJUM MOET GOED BEREIKBAAR BLIJVEN


Wethouder Karin Dekker, van o.a. verkeer en vervoer, wil dat 'de stem' van mensen uit Beijum(en Lewenborg) goed wordt gehoord:" Er wonen zoveel mensen in de buitenwijken en die hebben allemaal recht op goed vervoer, we gaan zeker in goed overleg." Ze tilde niet zwaar aan de aanleiding van de poll hier links (een groepje mensen pretendeerde namens heel Beijum te praten): "het gebeurt wel vaker dat bewonersorganisaties een persbericht doen uitgaan, dat komt dan zo in de krant als zijnde nieuws."

De tram naar Kardinge zal er komen, en zal dan op termijn worden doorgetrokken naar Meerstad maar hij zal niet door Beijum gaan rijden:"dat lijkt me niet goed voor de infrastructuur van Beijum." De tram in Groningen zal een erfenis worden van de huidige wethouder van verkeer, op de vraag of ze nog op haar post zit als te tramlijnen er eenmaal liggen antwoordde ze:" Dat denk ik niet."

Intussen loopt de poll hiernaast nog even door. De opzet is geslaagd, het toont aan dat de wijk verdeeld denkt over de mogelijke komst van de tram. En waarom niet? Roepen dat Beijum tegen de komst van de tram naar Kardinge is en vecht voor buslijn 6 is veel te hoog en voorbarig van de (geïsoleerde) toren geblazen. Bekijk de video.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

volgens mij is het grootste deel van Beijum gewoon tegenstander

28% is voor de tram
35% is tegen de tram
16% alleen als stram naar beijum rijdt(wat dus niet gebeurd)
15% als buslijn 6 ook blijft (die wordt opgeheven, men moet overstappen op de tram bij Kardinge)
En 3% weet het niet.

35+16+15= 67% is tegen de regiotram

Anoniem zei

Weg met Karin Dekker is gewoon een prestiege kwestie van mevrouw Dekker.
Niemand zit te wachten op een tram die ons als Groningers 700 miljoen gaat kosten, althans dat is er begroot. we hebben een erg goede verbinding vanaf het centraal station naar Zernike. in de spits 12 bussen per uur plus versterkingsritten door touringcars. verder heeft het umcg 8 keer per uur een busverbinding en kardinge 10 keer per uur. Gewoon een referendum houden onder de stadjers en die uitkomst als bindend laten gelden.