zaterdag 30 mei 2009

LEKKER IJSWEER: MATTI GELATI!

Het schitterende weer doet verlangen naar een lekker ijsje van Matti Gelati. Ik zie de heren, afgezien van evenementen als het MAF-festival en Koninginnedag, nog niet zo vaak in het straatbeeld van Beijum. En ook weinig samen.
Het beeld is heel romantisch, een mooe oude Italiaanse ijsauto met twee in fraaie pakken gestoken verkopers die met mooie draaidoosmuziek door de heerden struinen op zoek naar ijslustigen.
Maar er zit ook een andere kant aan. Administratieve rompslomp, ijs bijvullen etc., maar ook fysieke ongemakken kunnen opspelen. Erik kampt al een paar weken met rugklachten en is amper op de wagen te vinden. Zie hem hier rechts zitten, hij moet zich helemaal oprollen om achter het stuur te kunnen plaatsnemen. En als hij staat te verkopen kan hij nooit rechtop staan. Een kwetsbare rug speelt dan gemakkelijk op. Garmt neem de verkooptaken zoveel mogelijk op zich, hij kan rechtop in de wagen staan en beweegd zich daarom ook makkelijker in Matti Gelati. Bekijk de video en zie hem ijs verkopen Het is niet altijd romantisch, maar Garmt blijft plezier houden in het ijsvak.

Geen opmerkingen: