zondag 17 mei 2009

CENTRUM VOOR JEUGD&GEZIN ORGANISEERDE DEUGDENDAG

Afgelopen zaterdag was ik even hapsnap- niet veel tijd- in het centrum voor Jeugd en Gezin in het Gezondheidcentrum aan de Emingaheerd. Er hingen balonnen voor het Gezondheidcentrum, binnen speelde een gitarist(Hans Troubadour) aanstekelijke liedjes, kinderen waren bezig te knutselen en er waren workshops. Er was o.a. een cursus Tekenen vanuit je bron en deugden kaarten maken o.l.v. Evelien Stadt. Ook was er een workshop georganiseerd door Niesje Sonneveld: Met een andere bril kijken naar gezin, familie of vriendenkring.

Ook aanwezig was Annelies Wiersma, auteur van het boek Haal het beste uit je kind én jezelf.
Centraal in de middag stond het Deugdenproject. Dit project geeft onder meer antwoord op vragen als Hoe maak je kinderen weerbaar? Hoe leer je leerlingen zelfvertrouwen te ontwikkelen en hoe stimuleer je hun talenten? Kijk voor meer informatie op http://www.deugdenproject.nl/ en op http://www.tekenevanuitjebron.nl/
Wist u dat er wel meer dan 100 deugden zijn? Laat ik ze noemen van de letters a en z: Aanvaarding, assertiviteit, attendheid, zachtmoedigheid, zelfbeheersing, zelfrespect, zelfvertrouwen, zekerheid, zorgzaamheid en zuiverheid.( bron Virtues Project International&ACT on virtues).
Vanmiddag kreeg ik nog een mail, het centrum voor Jeugd en Gezin blijkt niet zomaar een centrum te zijn, het vervult een voorbeeldfunctie voor de hele stad Groningen:
Sinds 2005 heeft Beijum een centrum voor jeugd en gezin. Het heeft een voorbeeld functie voor de hele stad. Regelmatig komen mensen uit binnen en buitenland het centrum bezoeken om inspiratie op te doen. ouders kunnen er iedere ochtend binnen lopen. Misschien wil je er een keer aandacht aan besteden op je site. Zaterdag was er een deugdendag georganiseerd door act onVirtues foto's staan op http://www.actonvirtues.nl/
Kijk op deze site voor meer informatie en voor foto's van gistermiddag. We staan er niet vaak bij stil, maar het kinderrijke Beijum heeft een Centrum voor Jeugd& Gezin van formaat en met uitstraling.
Wil je andere ouders ontmoeten en ervaringen uitwisselen? Heb je een opvoedvraag?
Zoek je een luisterend oor? Of kom je gewoon een kopje koffie drinken en een tijdschrift lezen?
Alles kan in het Centrum voor jeugd en gezin Beijum.

· Iedere ochtend van 9 tot 12 vrije inloop · Iedere maandagmiddag inloopspreekuur 12.30 tot 13.30 zuigelingen, van 13.30-14.30 opvoed en gezinsvragen.
· Vrijdagochtend ouder en kind kookactiviteit 9.30-10.30. Bij voldoende deelname :
· Cursus Peuter in zicht · Fietsles voor mannen en vrouwen · Zwangerschapsyoga
· Kinderyoga · Vaders over opvoeden · Praten over pubers · babymassage
Voor vragen en opgave:
050-5497131 / 06-13655626
e.verschuren@cop-groningen.nl www.cjgbeijum.hyves.nl

Geen opmerkingen: