vrijdag 22 mei 2009

KUNSTLES EN ATELIERBEZOEK BIJ MARJAN SCHAAP

Marjan Schaap uit Beijum is al 30 jaar kunstenaar. Wiershoeckbezoekers kennen haar en haar atelier wel, bij binnenkomst direct links. Vanuit het Centrum Beeldende Kunst (CBK) worden kunstenaars aan schoolklassen gekoppeld, het doel is om kinderen in aanraking met kunst te brengen. Een atelierbezoek in combinatie met een les op school. Op de foto ziet u een schoolklas uit Beijum in de atelier van Marjan. Vorig jaar juli plaatste ik hier een video van haar en en haar atelier, zie de link beneden.

Dit project is opgezet om leerlingen van basis- en het voortgezet onderwijs direct in contact te brengen met de kunstenaar en zijn of haar werkplek. Dit levert een spannende mix op van kennismaken met de (leef)wereld van de kunstenaar, de achtergronden en werkwijze, excursie en zelf doen!
Het hele project beslaat in totaal drie dagdelen, die niet aansluitend behoeven plaats te vinden. Wij bieden dit bijzondere project op maat aan: dat wil zeggen dat wij zoveel mogelijk rekening houden met uw voorkeur voor bepaalde kunstenaars, disciplines en data.
http://www.cbkgroningen.nl/index.cfm?art_id=308&chapter_id=13

Ook voor educatieve activiteiten bent u bij ons aan het juiste adres. Voor leerlingen van de basisschool en het voortgezet onderwijs, maar ook voor het kunstvakonderwijs en andere georganiseerde groepen of medewerkers van bedrijven. In het educatieve aanbod staat het leren over en beoefenen van beeldende kunst centraal, maar zeker ook het genieten ervan.

Geen opmerkingen: