zaterdag 2 mei 2009

BROEIERIG EN WARM? DAN NAAR HET ZILVERMEER!

De blauwalg is nog niet gesignaleerd in het Zilvermeer en dus is het een geliefde plek om te gaan zwemmen en te zonnen. De zon moet wel meespelen anders is het te koud en te waaierig om te liggen. Kardinge heeft zijn negatieve bijnaam Koudinge te danken aan de sportvelden die even verderop liggen. Guur en onaangenaam kan het er zijn in de herfst en winter. De naam Koudinge is ontstaan doordat sportclubs vanuit de stad naar Kardinge verhuisden. Niet alleen de velden kunnen koud en winderig zijn, ook de verre fietstocht naar het barre Koudinge speelt hier mee.


Maar het is begin mei, sinds gisteren zit voor 4 maanden de R niet in de maand. Oneerlijk voor als je een zon- en warmteaanbidder bent: 4 maanden mooi en 8 maanden koud en winderig.
Op de foto links ziet u een optocht vanuit Beijum richting de plas. De foto rechts is een kwartier geleden gemaakt. Geen topdrukte hier. Maar dat maakt het juist weer aangenaam, geen gekrioel en gejengel rondom je, lekker veel plek om te ontspannen en tot jezelf te komen. Als het 25 graden of warmer is moet contractueel gezien het 'voorzieningenpaviljoen' open. Vier maanden geen R in de maand. De tijd vliegt voorbij. Geniet van een maand mei die voor ons ligt.

Geen opmerkingen: