maandag 18 mei 2009

BUITENVERBLIJVEN BOERDERIJUM IN AANBOUW

Een kinderboerderij(um) is alleen een kinderboerderij als er ook dieren zijn. Pas als die er zijn komen de kinderen. Vanochtend kon je aan de Beijumerweg weer ouderwets via het hek naar binnen, er liepen bij de Boerderijum echter nog geen dieren rond maar wel deze mannen. Medewerkers van bouwbedrijf Tadema staan hier op het punt te beginnen met de bouw van de dierenverblijven. Achteraan komen een paar hokken voor geitjes, vooraan komen kippen, compleet met hok en ren.

Alles kan natuurlijk niet op stel en sprong klaar zijn maar het is jammer dat Beijum halverwege het voorjaar nog niet 100% van de Boerderijum kan genieten. Dan had de Boerderijum bijvoorbeeld mooi mee kunnen doen aan de nationale kinderboerderijweekend:
Wie gaat er mee naar de kinderboerderij? Op zaterdag 23 en zondag 24 mei vindt het 16e Nationale Kinderboerderijenweekend (NKW) plaats. Dit weekend worden er in het hele land talloze activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Het thema dit jaar is ‘Dier in Beweging’. Op woensdag 20 mei klinkt het startschot voor dit speciale weekend. http://www.stkinderboerderijen.nl/
Beijum moet nog even geduld hebben, de kinderboerderij komt er aan.

Geen opmerkingen: