dinsdag 26 mei 2009

ONDERTUSSEN IN GIETHOORN

In het karakteristieke waterdorpje Giethoorn kunt u nu de mooie stukjes natuur ontdekken! Wij ontvangen u met koffie en een lekkere Giethoornse lekkernij, daarna is er tijd om Giethoorn te verkennen.'s Avonds geniet u van een echt Giethoorns diner. De tweede dag staat er de gehele dag een fluisterpunter tot uw beschikking en een goedgevulde picknickmand gaat mee voor uw ontdekkingstocht door het waterrijke Giethoorn. Varen maakt hongerig.

Deze foto had zo bij bovenstaande tekst gekund. Geen Brit, Duitser of Fransman die argwaan had gekregen. Integendeel: Very beautifull, ganz schön, cést beau. Jammer dat de Zuidwending niet als een soort van wijkring door Beijum loopt. Rondvaartboten, punters, en motorbootjes hadden we hier dan gehad. Horecabedrijven langs de Zuidwending, een camping bij het Zilvermeer, een jeugdherberg op Plein Oost en overal bordjes met bed and breakfast erop in de wijk. Jongens, Beijum is zo ontzettend mooi, hoe lokken we de toeristen deze kant op? Of moeten ze toch maar wegblijven? Lekker rustig, en geen dure hotel-appartementencomplexen lang de zuidrand van Beijum? Een tram- en metrohalte om de aanloop van toeristen te kunnen verwerken?
http://www.recreatief.nl/trips/giethoorn/ontdekkingsreis_door_giethoorn_giethoorn.php

1 opmerking:

Alie zei

Hahaha leuk idee. Jongens, graaf de zuidwending gewoon wat verder uit en maak de sloten rondom Beijum gewoon netzo breed.
Dan kan de Rietlanden uitbreiden met camping of als kampeerboerderij, en een fietsenverhuur beginnen halverwege de rondvaartroute, dus afstapplaats Beijumerbos.
Een gouden idee, en heel wat beter (lees leuker) dan een golfbaan volgens mij. Is er niet een soort ideeenbox: zet Beijum in de lift oid waar je dit soort ideeen kunt lanceren? Misschien zijn er best bruikbaren bij!!