donderdag 21 mei 2009

LEKKER CHILLEN VOOR INNERSDIJK

Het woord chillen hoort eigenlijk bij het hedendaagse jeugdjargon. Lekker relaxen of ontspannen was misschien een beter woord geweest in de kop boven dit artikel. Maar ik laat het staan, een beetje jeugdige invloed kan geen kwaad als je ziek bent of revalideerd. Wat ook geen kwaad kan als je bent opgenomen is dat je lekker buiten in het zonnetje gaat zitten. Ik ben wel eens in Innersdijk geweest, hardwerkende mensen, lange gangen en gezellige huiskamers.
Goed dat het er is, je kunt er natuurlijk beter niet zitten maar als je het nodig hebt is een verpleeghuis als Innersdijk een uitkomst. Maar goed, het is altijd weer een verademing als je naar buiten kunt. Frisse lucht, de zon en leven in de brouwerij om je heen. Uitzicht op Plein Oost met z'n scheurende brommers (binnenkort een video hierover). De mensen van Innersdijk horen bij het straatbeeld van dit plein. Misschien moeten ze een beetje vaker in het zonnetje worden gezet.

1 opmerking:

Alie zei

Het scheelt misschien dat je slechthorend bent en in bezit van een hoorapparaat. Die kun je lekker uitzetten en hoor je dat gescheur veel minder.
Ik word er niet goed van, die scooters. Heb je zo'n gek (lees jongen van een jaar of 16) die scheurt rond op een motor met een geluid van een straaljager. Zitten er 2 meisjes te praten aan de rand van het plein, hij kijkt er naar tot hij bijna tegen het trappenhuis op rijdt...wat als daar ineens kinderen voorbij waren gerend?? Dat groot kind denkt niet met zn hoofd maar met een ander lichaamsdeel... Vreselijk!!!
Gelukkig bestaan er ook nog scooter luwe uurtjes, grote kans dat er dan oudjes zitten voor Innersdijk. Ik zag van de week trouwens in een heerlijk zonnetje een ouder echtpaar zitten voor de cafetaria, samen genietend van een bakje patat, zo leuk om te zien. Diep in gesprek, zo simpel kan het leven zijn. Ze stoorden zich niet zichtbaar aan de voorbij scheurende scooters, 2 jongens op dat moment..