vrijdag 29 mei 2009

MOOI PINKSTERWEEKEND(hopelijk zonder blauwalg)

Het wordt een mooi pinksterweekend, aldus de weersverwachting. Het gebeurd vaker de laatste jaren, in mei topweer en juli en augustus huilen met de pet op. Wat doe je eraan? Niks. Voor de mensen die de komende dagen vrij zijn ziet het er goed uit. Lekker in de tuin of op een terras zitten of lekker zwemmen bij het Zilvermeer. Tenminste? Ik wil de pret niet bederven maar de blauwalg is ook weer in het land. Zie onderstaand bericht van vandaag op de site van het Nos journaal.
Voor diverse binnenwateren in Noord- en Zuid-Holland is een zwemverbod van kracht geworden wegens de aanwezigheid van blauwalg en ziekteverwekkende bacteriƫn. Mensen die toch in besmette plassen zwemmen, kunnen hoofdpijn en maag- en darmklachten krijgen.
Blauwalg is makkelijk herkenbaar als een groenblauwe olieachtige laag op het water. Meestal ontwikkelt blauwalg zich pas later, in de zomer. De provincie Flevoland waarschuwt dat het zwemwater bij het strand van Almere ook al slecht van kwaliteit is.
Informatie over het zwemwater staat op NOS-teletekstpagina 725.
http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2009/5/29/290509_veel_zwemwater_besmet_met_blauwalg.html

Het zal komend weekend vast nog niet zo'n vaart lopen met de blauwalg in hetZilvermeer, maar de laatste jaren ging het in de zomer steeds mis. Wanneer zal het dit jaar weer zover zijn dat er een zwemverbod komt?

Geen opmerkingen: