vrijdag 29 mei 2009

TANDARTSPRAKTIJK STOEPEMAHEERD (ook voor kids)

Het is prettig om je eigen gebit zolang mogelijk in de mond te hebben en te houden. Daar kun je als kind(ouder) het beste zo vroeg mogelijk mee beginnen: goed poetsen, regelmatig op controle en niet teveel snoepen. Dat laatste valt niet altijd mee, ik herinner me dikke tassen Sint Maartensnoep die vanaf 11 november elk jaar steevast en in rap tempo minder dik werden. Op latere leeftijd is het beter om niet aan de speed te gaan, dat blijkt ook gebitsverwoestend te zijn. Ik ben al jaren klant van tandartspraktijk Stoepemaheerd. Ik ga er soms liever niet heen, maar een paar keer was het een echte uitkomst dat ik wél kon gaan. Wild kun je worden van echte kiespijn. Wat is het dan een verlossend moment als tandarts Ramez Seawish(foto) je een verdovingspuit in de mond drukt en de pijn gaat verhelpen. Een zeer prettige en attente tandarts, geweldig hoe hij met kinderen omgaat. Kinderen worden tegenwoordig al op vroege leeftijd vertrouwd gemaakt met tandartsbezoek. Twee vragen over de allerjongsten die voor het eerst in hun leven naar een tandartspraktijk gaan:

Wanneer neem ik mijn kind voor het eerst mee naar de tandarts?
Twee jaar is een prima leeftijd om uw kind voor de eerste keer mee te nemen naar uw tandarts. Dat kan bijvoorbeeld als u zelf voor een controlebezoek gaat. Uw kind kan bij het allereerste bezoek wat rondkijken in de praktijk. Zo raakt het vertrouwd met de omgeving en met de medewerkers.
Moet ik mijn kind voorbereiden op het eerste tandartsbezoek?
Bereid uw kind voor op het eerste bezoek. Vertel dat hij of zij mee mag naar de tandarts. Leg uit wat daar allemaal te zien is, zoals een mooie stoel, een grote lamp, en een meneer of mevrouw in een witte jas. Zeg er ook bij dat uw kind misschien even op die stoel mag zitten. Vertel dat de tandarts deze of de volgende keer ook even in zijn of haar mond wil kijken, net zoals bij u zelf. Prikkel de nieuwsgierigheid. Tandartsbezoek is normaal en hoort erbij.
http://www.voorbeeldvan.uwtandartsonline.nl/content/IvorenKruis/Metuwkindnaardetandarts.pdf

Geen opmerkingen: