zondag 17 mei 2009

18e EDITIE FUNFESTIVAL BEIJUM


De grote tenten bij het Trefpunt aan de Beijumerweg staan er vandaag niet voor niks. De 18e editie van het Funfestival begon vandaag in een druilerig regentje, het regende niet dramatisch hard maar wel hard genoeg om tenten de muziekinstrumenten of lekkere hapjes tegen nattigheid te beschermen. I.v.m. andere verplichtingen alleen foto's van het eerste uur van het festival. Foto's of andere informatie over het verdere verloop van de dag zijn welkom.
Vanaf omstreeks 14 uur stopte het druilerige regenweer en bleef het droog, toch iets wat sfeerverhogend doorwerkt. Matti Gelati kwam ijsjes verkopen - binnenkort een videofilm over ons ijswagentje op Beijumnieuws- en er stonden kraampjes opgesteld van onder meer de Wiershoeck (Natuurstoffen, zie de links links), speel-o-theek Tjoek-e-Tjoek en zelfs een van een babywinkel uit de Folkingestraat.(Wijsneus, zie http://www.fbg.nl/163994 en de foto links)


Het eerste uur op het hoofdpodium was voor de jonge Groningse rockformatie Garben Hill. Die zijn, aldus de uitgedeelde folder, klaar voor het grotere werk nadat ze de 1e prijs op het feest van Haren hebben gewonnen en de 3e prijs bij de Kunstbende Groningen. Groepen die nog volgen zijn Ssedna met spacerock, Face Off, All Together Reggae, New Attraction Urban Preview Live en de afsluiting van de middag wordt verzorgd door ons eigen Beijumer Idol Sandy Goeree.
Bijna tegelijkertijd wordt ook bekend gemaakt wie zich Idol Beijum 2009 mag noemen. De jeugdige deelnemers hebben wekenlang gerepeteerd o.l.v. Sandy&D-Love, er is een vakkundige jury aanwezig bestaande uit Fokko Kramer, DJ Henry Haan van Oogradio en de finalist van het vorige jaar, Neil Hendriks. Organiserende instanties dit jaar: Music and Fun, Trefpunt, MJD-jeugd- en jongerenwerk, SKSG kinderwerk, Ambiƫnte en Vensterwijk Beijum.

Geen opmerkingen: