zondag 31 mei 2009

TOPDAG BIJ ZILVERMEER

Het zwem- en zonplezier kwam vandaag langzaam op gang bij het Zilvermeer, Kardingeplas. Deze foto is omstreeks 13.00 uur genomen, er was nog veel ruimte om een lekker plekje te vinden, kinderen konden ongestoord zandkastelen en opgehoogde watergeulen bouwen, tennissen of voetballen. Maar vanaf omstreeks 14.00 uur liep het langzamerhand vol bij dit zwemparadijs in de achtertuin van Beijum. Wat me opviel was dat als je meer dan 50 meter het water inzwom de wier in het water dit erg moeilijk maakte. Ik kon mijn armen amper meer uitslaan zonder verstrikt te raken. Voor kinderen kan dit gevaarlijk en beangstigend zijn.
Ik heb er al vaker over geschreven, maar het voorzieningenpaviljoen past voor geen meter bij het zwemwater in het recreatiepark Kardinge. Alle begrip voor de eigenaar die zijn eigendom niet wil laten vernielen en daarom het paviljoen hufterproof heeft gemaakt, maar een ijzeren gepantserde bunker in dit natuurgebied werkt afstotend. Was de oude Uilenborg er nog maar, het meest gammele en gezellige pannekoekenhuis ooit, tot 2001 te vinden op de hoek Koerspad, Zilvermeer. Morgen weer een topdag bij het Zilvermeer, het kan niet missen met 25 graden en veel verwachtte zonuren. Zonnebrandcrème mee, pakken drinken en een koud pilsje. Wat wil je nog meer?

1 opmerking:

Johan Fehrmann zei

Sick idiots of IP address: 66.249.81.42 ROMEO, fuck off spamming my site! If not, I name and shame you with you'r IP-adres!
Shut op, parasites.