dinsdag 4 juni 2013

ONTWIKKELING WINKELPLEIN WEST (19)


 BLOEMENZAAK AROEN VERDWIJNT!
Op de bovenste foto ziet u mevrouw Aroen van de gelijknamige bloemenzaak op Winkelplein voor de zaak van haar en haar man staan. Kijk er nog maar even goed naar, of loop nog maar even de winkel binnen, want over dik een maand is dit beeld verleden tijd. Op de ramen hangen briefjes waarop staat te lezen dan allerhande attributen die met bloemen en planten te maken hebben voor de helft van de prijs gekocht kunnen worden. Mevrouw Aroen was tot nu toe nooit zo happig op publiciteit, en ze hoefde ook nooit zo nodig op de foto. Waarom nu wel? "Omdat het de laatste keer is, want we stoppen er mee." Waarom? Vertel! "We hebben overeenstemming met de Lidl bereikt, ze gaan onze winkelruimte overnemen." Nou ja zeg, de Lidl gaat naar voren uitbreiden, en nu ook nog naar opzij? "Ja, we gaan op 1 juli definitief dicht. Op 29 juni nemen we afscheid van onze klanten, iedereen is welkom om op die dag een taartje en wat te drinken te komen halen. Jij komt die dag toch ook even langs?" Ja, als ik kan. Maar dan is dit niet de laatste foto van je, er volgt nog een allerlaatste op 29 juni. Een glimlach kwam retour.
Ondergetekende vergat te vragen hoe lang Aroen de bloemenzaak op west heeft gerund. Wel is bekend dat ongeveer tien jaar geleden Bloemenzaak Monique op dezelfde locatie was gehuisvest.
De Lidl pakt het groot aan op Winkelplein West. Of iedereen er blij mee is weet ik zo niet. Komt de klandizie ven broodjeszaak Meindertsma in het gedrang nu blijkt dat de nieuwe Lidl een broodjesafdeling krijgt? (Bron, een andere ondernemer vlakbij). Is het prettig dat een kleine bloemenzaak door de Duitse reus wordt opgeslokt?
André Hoogenberg van de gelijknamige dierenspeciaalzaak kent geen twijfel en ziet geen problemen: "Het is goed voor het ondernemersklimaat in Beijum dat de Lidl in de wijk gaat investeren. Daar mag Beijum blij mee zijn.".

4 opmerkingen:

Anoniem zei

LIdl in de wijk investeren? Volgens mij koopt hij (of Meins) alleen maar op voor eigen winst.
Ik heb nog nooit gelezen dat Lidl een project in de wijk sponsort.
Diversiteit lijkt mij eerder gunstig voor ondernemerschap in de wijk.

Anoniem zei

Nog vergeten, de vriendelijkheid die ik bij de familie Aroen heb ervaren zie ik niet bij Lidl terug.

Mark zei

Ik ben er ook niet blij mee.
Nu moet er een gezellige bloemenzaak weg en moet je nog maar afwachten wat je ervoor terug krijgt.. 1 ding is zeker: meer meuk en minder gezelligheid, want dat laatste heeft Lidl niet te bieden.

yvonne hoving zei

Wat??!!!! AROEN GAAT WEG!

Heel jammer,vondt t een leuke zaak en vriendelijke mensen!!! Wrm laat LIDL dat pand voor hun! Wel belachelijk van lidl! En hun investeren in onze wijk beijum??? Nooit wat van vernomen anders!