zondag 2 maart 2014

CREATIEVE KINDERATELIER IN DE DOEFMAT

Het voormalige schoolgebouw De Doefmat wordt goed gebruikt. Naast woonfunctie doet het gebouw in de Isebrandtsheerd ook dienst voor Beijumers die een bedrijfje willen starten.

Twee weken geleden werd therapeutische praktijk Terug in Balans geopend. En direct links naast de ingang is in een prachtige (en betaalbare) ruimte Atelier Âtmâ-Jyoti gehuisvest. Laatstgenoemde naam verraadt een buitenlandse afkomst, en inderdaad, beheerder en kunstenares Alejandra Acosta Moreno is Uruguayaanse van geboorte. U ziet haar op de linker foto in haar atelier bezig.  Alejandra stuurde bovenstaande flyer op, die ook op bovenstaande site (link) staat. Op de flyer staat onder meer: Ik geloof dat mensen een innerlijke bron in zich hebben waarmee ze zich kunnen verbinden. Mijn droom is om in het atelier jong en oud een plek te bieden waar men de kans krijgt een verbinding met deze bron te maken.
Op haar site staat o.a. 
Zie hier
Iedereen is welkom in het creatieve atelier van Âtmâ-Jyoti in Groningen. Er is een tieneratelier, een kinderatelier en ik geef professioneel coaching aan volwassenen.
Kinderen tussen 6  en 12 jaar
Welkom op woensdagmiddag & vrijdagmiddag.
Tijd: woensdag van 14.00-16.30 uur & vrijdag van 15.15-17.30 uur.
Tarief: € 3,00 per keer. Je kunt ook een strippenkaart kopen (10 lessen voor € 27,00)
  • Op de woensdag mag je zelf je materiaal kiezen en vrij werken.
  • Op de vrijdag werken we met een thema zoals ‘Hallo wereld!’ en ‘Talisman’.
In het atelier heb ik ruimte voor maximaal 15 kinderen, dus ik raad je aan om je kind aan te melden. Dit kan via email atamjyoti@live.nl
De folder en thema’s kun je hier vinden. 
(Ondergetekende is vergeten de vertaling van de naam van het atelier te vragen. Deze vraag wordt nog aan de kunstenares gesteld,  iemand met kennis van de Spaanse taal kan de vertaling ook mailen).

4 opmerkingen:

Anoniem zei

http://en.wikipedia.org/wiki/Atmajyoti_Ashram

Is dit misschien de betekenis van de naam?

gr. therèse

Willem Pauwelussen zei

In de hindoeïstische (en theosofische) leer is sprake van Atma, Buddhi en Manas.
Voor zover ik heb begrepen is Manas het denken (mens betekent dus denker), Buddhi is het intuïtieve weten en Atma (het besef van de alomtegenwoordigheid van) de ziel. Dat is dan de innerlijke bron waar zij het over heeft.
Maar het lijkt me dus meer met sanskriet of hindi dan met Spaans van doen te hebben.

Anoniem zei

'Het licht van de ziel'

Willem Pauwelussen zei

zie http://www.odinring.de/sanskrit/worte.htm