vrijdag 20 januari 2017

DE GRATIS HULPEXPRESS VAN SIETZE VOOR HEEL BEIJUM


"Mijn beloning is dat ik blije en dankbare gezichten zie als ik ergens aanbel. Beijumers mogen gratis gebruik maken van de diensten die ik met mijn wagentje aanbiedt."

Waar vindt je zoiets nog? Draait niet de hele wereld om geld en eigenbelang? Niet bij Sietze Den Iseger uit de Hiddemaheerd te Beijum. Afgelopen december bracht hij gekleed als kerstman kerstpakketten rond in de wijk, zie nog eens dit bericht.

Wijkgenoten hoeven hun grofvuil niet meer langs de weg te kwakken, bel de Hulpexpress. Bent u niet in staat om zelf boodschappen te doen? Sietze staat voor u klaar. Klusje aan huis? Verhuizing? Moet er tuinafval verwijderd worden? Naar de voedselbank heen en weer rijden?
De Hulpexpress, telefoon 06-82126471

Zie foto, vanmiddag gemaakt. Supervrijwilliger en behulpzame Beijumer Sietze en zijn wagentje. "Ik ben er langere tijd mee bezig geweest om dit te realiseren. Het ontstond ooit bij Pronkjewail, ik heb de politiek benaderd, evenals sponsoren, en nu heb ik dit project eindelijk op poten. Dit is zo prachtig om te doen, mensen helpen en blij maken is het leukste en meest voldoening gevende wat er is."

Als het aan Sietze ligt blijft het niet bij een autootje, maar komen er meer en het is de bedoeling om die dan in een stichting onder te brengen.
De enige criterium voor gratis hulp van Sietze en zijn wagentje is dat hulpvragers in Beijum moeten wonen.

Kunnen mensen dag en nacht bellen Sietze? "Nee, 's nachts slaap ik. En als op zondag mijn favoriete club Heerenveen voetbalt, ben ik ook niet beschikbaar."

DE HULPEXPRESS VAN SIETZE BEGINT MAANDAG!!

TIJDELIJK ANDER TELEFOONNUMMER! Update 17:32 uur; er is iets niet helemaal in orde wat betreft het telefoonnummer. Daar wordt aan gewerkt. De komende dagen is het nummer van Christine de Ruiter beschikbaar voor de Hulpexpress: 06-41590339

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Geweldig initiatief Sietze..respect! Wel een beetje jammer dat je fan bent van Heerenveen maar goed, dat is je vergeven ;)

Anoniem zei

Wat een goed initiatief!
Heel veel plezier bij het uitoefenen van deze vorm van mantelzorgers voor de wijk��