zondag 29 januari 2017

REDDER/HELD SLOOT-ONGELUK MELDT ZICH

"Ik ben de jonge man in uw verhaal, u mag mijn telefoonnummer aan de dame doorgeven, ik ben wel benieuwd hoe het met haar gaat."

Bovenstaande tekst kwam vanmiddag binnen naar aanleiding van het opsporingsbericht van gistermiddag. Of de twee helden zich even konden melden die een Beijumse, haar zoon en een fiets uit de sloot langs de Beijumerweg hadden getrokken nadat er een onfortuinlijke valpartij had voorgedaan?

Het bericht werd tot nu toe ettelijke duizenden keren gelezen en gedeeld via Facebook.

De onfortuinlijke maar ook weer prettig geredde Beijumse reageerde blij verrast maar kan haar redder niet bellen omdat haar telefoon tijdens het ongeval is 'verdronken.' "Maar neem maar contact met hem op en zeg dat er post naar hem onderweg is."

Een half uur geleden belde de blogger derhalve. Hallo, je wordt gezocht, iemand wil je bedanken. Vertel, hoe gebeurde het? "Ik ben maatschappelijk werker, ik woon in de Oosterpoort en werk in Beijum. Ik fietste vanaf mijn werk terug naar huis en zag op de Beijumerweg dat moeder en zoon te water raakten. Ik bedacht me geen moment en hielp ze om weer op het droge te komen. Het is niet meer dan vanzelfsprekend dat je je medemens helpt."

De Oosterpoorter -wil niet met naam genoemd te worden-: "Het zou mooi zijn als de wat oudere helper zich ook nog meldt. Nadat ik met hem de dame en haar zoon uit de sloot had gehaald fietste hij de wijk in, het is waarschijnlijk een Beijumer."

Ouderwetse post is onderweg van Beijumse Aleid naar hem. Met een dankwoord. De Oosterpoorter:" Schrijf er maar bij dat als mijn geliefden en familie, of mijn dronken vrienden in de sloot drijven, ik ook verwacht dat zij gered worden door een oplettende burger."

Wil de oudere Beijumer zich ook nog even melden? Beijumnieuws@ziggo.nl

Geen opmerkingen: