woensdag 25 januari 2017

KIDS UNITED BIJ THE KNICKERBOCKERS

Op zaterdag 21 januari waren de spelers en speelsters van Kids United uitgenodigd door The Knickerbockers 16 voor een voetbalcircuit. Door het koude weer en de besneeuwde velden kon dit niet doorgaan. Als alternatief hadden de studenten van the Knickerbockers allerlei spelletjes bedacht die gespeeld konden worden in en om de kantine.
De 22 kinderen die aanwezig waren werden verdeeld in 5 groepen en gingen onder begeleiding van een speler van the Knickerbockers van start met de spelletjes. Zo konden ze sjoelen, spijkers slaan, dobbelen, bierpong (met water i.p.v. bier) en moesten ze een parcour afleggen met een rauw ei op een lepel. De spelletjes werden door zowel de spelers als de begeleiders met veel fanatisme gespeeld.

Aan het einde van de ochtend toen alle spelletjes gespeeld waren werden alle gasten op een lekker broodje knakworst getrakteerd terwijl in de tussentijd de stand kon worden opgemaakt. Het winnende team werd op typisch Knickerbockerse wijze gehuldigd en mocht plaats nemen bovenop de bar. Uiteindelijk mocht alle spelers op de bar en werd de ochtend afgesloten met een groepsfoto.

The Knickerbockers 16 bedankt voor de geweldig leuke ochtend. Alle spelers van Kids United hebben enorm genoten. Ook het enthousiasme waarmee de spelers van The Knickerbockers 16 dit georganiseerd hebben en het plezier dat zij daar bij hadden is hartverwarmend.
Meer weten over Kids United zie www.kids-united.nl
Kids United is een voetbalvereniging voor kinderen met een beperking en vervult een zeer belangrijke rol. In de hele stad Groningen is er namelijk geen mogelijkheid voor deze kinderen om zich aan te sluiten bij een amateurclub. Kinderen vanaf 6 jaar, die door hun handicap niet bij een reguliere voetbalclub kunnen voetballen, komen in aanmerking om zich contributievrij aan te sluiten bij Kids United. Deze speciale vereniging is op 7 mei 2003 opgericht en is een initiatief van Onno en Margriet Kukler. 
Kids United – Voetbal voor kinderen met een handicap.


Foto's + tekst: Frans Bots

(Foto linksonder van Beijumnieuws, Marten heeft veel voetbalplezier bij Kids United)

Geen opmerkingen: