zaterdag 28 januari 2017

DE ZEEMAN WIJST DEBIELE KLANTEN DE WEGZou het kunnen zijn dat Nederlanders een vorm van autisme hebben? Dat is niet lullig bedoeld, autisme wordt tegenwoordig al te gretig als scheldwoord gebruikt, maar onderschat de specifieke talenten van autisten niet. Meer in de zin dat mensen graag willen weten waar ze aan toe zijn. Voor-structureren wordt het wel in hulpverlenersjargon genoemd. Kijk, zo gaan we het doen, en dit is daar en daar voor.

Voor de Zeeman in Winkelcentrum Beijum viel het de Beijumblogger vandaag op dat er een rekje met kleren stond waarbij werd aangekondigd: Voor de lente. Zie foto boven. Luchtige kleding.
Ondergetekende houdt niet van anarchisme, overal de kont tegen de krib gooien en per definitie tegendraads willen zijn, nee, dank u.

Maar dit irriteert. Mogen we even zelf uitmaken waarvoor we dit willen gebruiken, mensen van de Zeeman? Als nachtjapon? Om in te sporten? Of als iets voor onder de winterkleren? Als lingerie?

Afgelopen decembermaand fotografeerde ondergetekende een soortgelijk iets. Zie foto rechts, nooit gepubliceerd maar het komt bij dit bericht mooi van pas. We zien kleren hangen en daarbij staat de tekst: Voor Kerst.

Het is toch om raar van te worden? Mag het ook voor de jaarwisseling zijn? Voor de januarimaand? 

Doe even infantiel Zeeman. Trouwens, kan de winkel niet beter Zeevrouw heten?

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een belachelijke uitspraak!!!
Vergezocht denk na voordat je een winkel voor debielen uitmaakt.

Anoniem zei

Het is erg vergezocht dit, denk eerst na voor dat je een winkel voor debielen uit gaat maken