zaterdag 7 januari 2017

DE WINTERMIDDAG VAN 7 JANUARI 2017 TE BEIJUMDe tijdelijke winter-aanval is al weer voorbij, maar het inspireerde de Beijumblogger om vanmiddag nog een rondje wijk te rijden om sfeer te proeven. Je weet het niet, het zou zo maar kunnen zijn dat echte winters een kwestie van een aflopende zaak is/zijn.

In 2007, waar blijft de tijd, schreef ondergetekende een futuristisch artikel over de winter van het jaar 2064. Zie nog eens hier.

De kinderen van Beijum moet je niet onderschatten met de voor hun georganiseerde vakantieprogramma's en hun Vensterwijk-activiteiten.
Als het gaat sneeuwen gaan ze de straat op en maken binnen no time een echte sneeuwman.
Zie het vorige bericht. Maar ook hier.

Zie foto's links (Emingaheerd ter hoogte van de Doornbosheerd) en rechts (Holmsterheerd) waar sneeuwpoppen staan.

Op de foto linksonder staat ook een sneeuwman.
Wat kijkt dit exemplaar triest, verloren en eenzaam. Het zal toevallig zijn dat mijnheer op de parkeerplaats voor WIJ-Beijum staat.

Kijk eens helemaal boven.
Wie ontwaarde de blogger toen hij de Hiddemaheerd inreed?
De oud fractievoorzitter van de PvdA-stad Groningen, Arjan de Rooij. Ze bestaan nog, de echte die hard-socialisten. Een uitstervend ras.
Lopend ging hij op en neer naar de AH om boodschappen te doen en om brood te halen.

Foto rechtsonder, wat een bult sneeuw ligt er voor de jarige kapper van Beijum (zie bericht van gisteravond), jongens waren ouderwets sneeuwballen aan het gooien.

Afbeelding beneden, een vader trekt een slee met daarop zijn twee kinderen vanaf het Koerspad terug richting huis.

Het is zaterdagavond 7 januari. En de eerste plaagstoot van Koning Winter druppelt langzamerhand weg richting vergetelheid.


1 opmerking:

Anoniem zei

Gelukkig is het straks in maart over-en-uit met die zg die-hard-socialisten ofwel VVD-hoertjes.