zondag 1 januari 2017

FEEST IN BEIJUM (2017 in)

Als niet roker rook je het eerste uur in het nieuwe jaar waarschijnlijk voor meer dan een jaar mee. Maar mensen, een slag om de arm, 01.15 uur, wat een grandioze overgang van oud naar nieuw in Beijum.

Tegen half een maakte de Beijumblogger een fietsrondje door zijn woonwijk. Ok, het knalde alle kanten op, en wat een mist/nevel/rook, maar overal ontmoette hij vrolijk groetende mensen.

Rond Winkelcentrum Beijum, trouwens in de hele wijk, was geen spoortje van agressie of vernielzucht te bespeuren.
Vreugdevuren. Geknal. Zoenende mensen op straat. Het Café Biljart dat feest vierde, het Hof van Beijum op West idem dito, dit gaat niet meer mis, tenzij een paar enkelingen zich menen te moeten misdragen, Beijum is feestelijk het nieuwe jaar ingegaan.

Op de linker afbeelding zien we twee schurken (lieve jongens natuur. ..) in het Biljart Café toasten op een nieuw jaar.
Om de hoek, op de Emingaheerd, vlamt een vreugdevuur hoog op.

Het is 2017. En Beijum gaat, slagje om de arm, een spetterend nieuw jaar in!
(Slagje om de arm houdt in dat er mogelijkerwijze nog wat rottigs kan gebeuren, iets waar ondergetekende niet vanuit gaat).

In principe sluit Beijumnieuws de verslaggeving rond de jaarwisseling in de grootste wijk van Groningen bij deze af.
Het gaat u allen goed. Kalm aan en welterusten.

Update 1/1; 16.00 uur, onder dit aanjaag-bericht op Facebook wordt heftig gediscussieerd over onlusten die vannacht in de Scheltemaheerd hebben plaatsgevonden.

1 opmerking:

Han zei

Allereerst een gelukkig en gezond 2017! Vanmorgen, bij terugkeer van een feestje in de buurt van Sappemeer, ontwaarde ik vanuit mijn auto op de noordelijke helft van de wijkring 'slechts' drie brandstapels, twee vernielde bushokjesruiten, een totaal gesmolten reclamebord en een afgerukt verkeersbord. Valt mee, toch????? Daar betalen we gemeentelijke belastingen voor, immers. Maar het is waar: het is wel eens (veel) erger geweest. Nu nog even stoepen vegen, lieve mede-Beijumers.