vrijdag 13 januari 2017

EEN AUTO IN DE BERM BIJ KRUISPUNT BEIJUM ZUIDHoe lang die er heeft gestaan weet ik niet. Maar zeker een uur. Was het pech? Iets anders? Het blauwe autootje stond wel heel krap op een lapje berm op het kruispunt ter hoogte van de busbaan waar je vanaf het zuiden komend Beijum inrijdt.


Zie foto boven. Het autootje stond precies op de plek waar je naar links moet rijden, richting rotonde (naar rechts mogen alleen bussen, taxi's en politieauto's rijden). Het linker achterwiel hing gedeeltelijk boven de busbaan. Gistermiddag tegen 14.00 uur was dat, de blogger kwam terug van een spoedreparatie (vervanging) bij Autobedrijf Visser omdat de accu het plotsklaps had begeven.

De bestuurder van de geparkeerde auto was in geen velden of wegen te bekennen.

Op de afbeelding links, zien we de auto via de rechter spiegel staan. Zo te zien kwam het voertuig uit de richting Beijum en ondergetekende vraagt zich af of ie tegen de lantaarnpaal is gereden.

Op www.onlinetheorieles.nl lezen we:

Stilstaan

Wanneer je je voertuig vrijwillig tot stilstand brengt noemen we dat stilstaan. Er is een onderscheid tussen lang en kort stilstaan. Kort stilstaan wordt als volgt uitgelegd: "het onmiddellijk in- of uitstappen van passagiers of laden en lossen van goederen". De bestuurder moet bij het voertuig blijven en niet langer blijven staan dan nodig is.
Er staat ook op de site dat je rechts moet parkeren (de auto staat links) en je dit niet op een kruispunt mag doen.
De Beijumblogger reed verder richting rotonde, zie foto rechts. De berm is halverwege een stuk breder, de automobilist had beter daar zijn auto kunnen parkeren, maar misschien had hij of zij geen keuze.
Opvallend, nog steeds de rechter foto, er liggen gele molshopen in de berm, de ondergrond zal hier wel geel zijn in plaats van klei-achtig. Maar dat is weer een heel ander verhaal.

Geen opmerkingen: