maandag 2 januari 2017

HET INNERSDIJK-GEBIED LIGT ER NOG BRAAK BIJ...Over ruim een jaar zal het eerste gebouw dat op het al jaren braak liggende Innersdijk-terrein wordt gebouwd klaar zijn. Tot nu toe is het een verwilderd stukje natuurgebied in Beijum. Maar in dit zojuist begonnen jaar zal worden aangevangen met nieuwbouw.

Het derdengebouw zal straks onderdak bieden aan verschillende instanties. De intentieovereenkomst werd samen met Auke de Vries van Woningcorporatie Patrimonium, Theo Aalbers namens Stichting de Zijlen en wethouder Roeland van der Schaaf namens de gemeente Groningen ondertekend. Op de begane grond, die gehuurd wordt door de gemeente Groningen, komen het WIJ-team Beijum en de buurthuizen Heerdenhoes en Kleihorn. Daarnaast biedt het gebouw op de bovenste vier verdiepingen in totaal 24 appartementen voor jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking van De Zijlen. Het gaat om zes appartementen per etage. Patrimonium bouwt op diezelfde verdiepingen 24 appartementen voor ouderen, maar dan aan de andere kant van het gebouw. De planning is dat het ‘derdengebouw’ in februari 2018 klaar is.
 Lees hier
De Beijumblogger mag graag even op het terrein rondneuzen, het is een aanrader voor de Beijumer die even weg wil zijn van alle drukte en rumoer.
Zie foto's, vlak voor de jaarwisseling gemaakt.

Wat een heerlijke zitbank zien we links, daarop zittend kun je het hele terrein overzien. De een of andere grappenmaker heeft een plank tegen de rugleuning aangezet.

Op de overige foto's zien we een koffer met vreemde inhoud (foto beneden), een kapot geslagen wit kastje, een kinderzitje.
Ergens in 2017 zal worden begonnen met de bouw van dit 'derdengebouw' en het zal er zo uitkomen te zien.
Wanneer met de bouwwerkzaamheden zal worden begonnen is de blogger niet bekend, maar als de opleverdatum februari 2018 zal zijn kan het niet anders dan dat dit op z'n minst rond de bouwvak zijn.

Geniet tot dan nog maar even van een ongerept stukje natuurgebied in Beijum.


Geen opmerkingen: