maandag 30 januari 2017

MAANDAGOCHTEND (301)


Het is alweer de laatste maandag van de eerste maand van 2017. De tijd vliegt, zogezegd.

Maar niet voor iedereen. Zie afbeelding links, je hebt altijd figuren die in een voorgaand tijdperk blijven steken.


Foto is zojuist in de Isebrandtsheerd gemaakt. In genoemde heerd woont een dusdanige tegenstander van een eventuele tram in de stad Groningen, dat hij of zij het nog niet over z'n of hart heeft kunnen krijgen om de protest-poster uit die tijd van het slaapkamerraam te verwijderen. De discussie is al jaren geleden geluwd, maar je weet het maar nooit. Voor het geval dat die weer oplaait heeft deze Beijumer al weer duidelijk stelling genomen. NO WAY.

Vreemde snoeshanen zijn de jus op de maatschappelijke maaltijd. De slagroom op de taart, zoals u wil. Krenten in de pap.

Zie afbeelding rechts, de Bottemaheerd. Iemand tracht bezoekers het bos in te sturen door verschillende namen en huisnummers op zijn tuindeur te bevestigen. Anderen in verwarring brengen of op het verkeerde been zetten schijnt een leuke hobby te kunnen zijn.

Mensen kunnen ook uit de bocht vliegen. Dit in figuurlijke maar ook in letterlijke zin.

Afgelopen woensdagmiddag vloog een busje uit de bocht ter hoogte van Beijum Zuid, zie nog eens dit bericht

Op bovenstaande afbeelding zijn de sporen nog zichtbaar. Naar het schijnt zat de bestuurder op zijn telefoon te kijken toen het gebeurde. Niet best, als het waar is, maar nog altijd beter dan met een borrel op achter het stuur te zitten.

De nieuwe week is weer begonnen. In minder dan dertig dagen tijd begint de meteorologische lente. Over drie weken is het voorjaarsvakantie.
Kop ter veur.

1 opmerking:

Kees Huizenga zei

Dag waakzame en alerte broeder Johannes,

Die poster hangt in mijn grote woonkamer. Waarom hangt deze historische anti-tramposter zolang voor het raam (achter de houten luxaflex)? Omdat ik niet uitsluit dat over een paar jaren de stedelijke tramdiscussie weer terugkeert. Mede onder provinciale druk, de ontwikkeling van het SuikerUnie-terrein (studeren langs het spoor) en de universitaire campus in Zernike.

Binnenkort komt onder deze poster een raambiljet voor hat Nationaal Zorgfonds, waarbij ik aanteken dat ik op 15 maart 2017 niet op de SP zal stemmen.

Zie verder: https://nationaalzorgfonds.nl/