maandag 16 januari 2017

DE BIOLOGISCHE VOLKSTUIN IN DE RENSUMAHEERD


"Ik heb er net mijn boerenkool onder de sneeuw weggehaald, ga maar even kijken, er is iemand bezig om houtsnippers op de paadjes tussen de tuintjes te strooien."

Gistermiddag was dat. Op de Beijumerweg. Beijumse Ricky liep vanuit de biologische volkstuin in de Rensumaheerd met een paar boerenkoolstronken terug naar haar huis. "Dit is zo gezond, je kunt het overal doorheen doen, door de soep, salade, etc., biologisch uit eigen wijk, vol vitamines en mineralen."

Toch maar even kijken bij een der meerdere volkstuinen die Beijum rijk is. De tuin op de grens Beijum, Beijumerweg en Zuidwolde is inderdaad biologisch.

Jawel, daar was een mijnheer met kruiwagen in de weer om houtsnippers tussen de tuintjes te strooien.

Zie foto's. Stabiliteit en een goede droge doorgang tussen de tuintjes in in deze natte periode geen overbodige luxe. De pakweg vijfentwintig mensen die hier een tuintje onderhouden hoeven de komende tijd geen natte voeten meer te halen.
Biologisch tuinieren is erop gericht om het natuurlijke evenwicht in stand te houden met uitsluitend natuurlijke middelen. Met een beetje extra aandacht van uw kant en met behulp van deze tips, laat u de ingebouwde weerstand van de natuur zijn werk doen. Natuurlijke meststoffen Bij uw tuincentrum vindt u verschillende biologisch-organische meststoffen. Biologische bestrijdingsmiddelen Bij uw tuincentrum vindt u een aantal biologische middelen tegen plantenziekten en ongedierte en natuurlijk krijgt u uitgebreide informatie over dit onderwerp. http://biologischtuinieren.nl/

Geen opmerkingen: