maandag 23 januari 2017

OVERAL SPEEL- EN ONTMOETINGSPLEKKEN IN BEIJUM (6)


De droom van Sociale Long om een grote centrale speel- en ontmoetingsplek in de wijk te willen realiseren, inspireert de Beijumblogger. Hij fiets zich een slag in de ronde in 'zijn wijk.' Is er soms een tekort aan speel-ontmoetingsplekken voor jong en oud in Beijum?

Het was een tijdje rustig op het speelveldjes-front in de wijk, aflevering vijf in deze serie was in oktober. Sociale Long was druk bezig met de kerstpakketten, het oude plan van een grote centrale speelveld verdween naar de achtergrond in verband met de inspanningen om Beijumers een kerstcadeau te kunnen geven.

Precies een week geleden publiceerde Beijumnieuws een enquête over de vele speelveldjes in de wijk. Zijn sommige speelplekjes niet beter samen te voegen? Er komen minder kinderen en tegen de honderd speelveldjes in Beijum is toch wel erg veel.

Links en rechts in de wijk en op Facebook beluisterde en las ondergetekende de nodige onvrede. Want, is alles niet al voorgekookt? Is het geen schijndemocratie dat je mee mag beslissen terwijl al beslist is dat een derde der speelveldjes op de nominatie staan om te moeten verdwijnen?

Wat er allemaal van waar is kan de blogger in de kluwen van meningen niet goed zien, wel is het zo dat de wijk al vele jaren een relatief slechte communicatie kent. Er zit geen duidelijke lijn in en transparantie en eerlijkheid zijn vaak ver te zoeken. Wantrouwen wordt gevoed door mistige kaartjes met speelplekken en tegenstrijdige signalen.

Speel het spel eerlijk. Moeten er speelveldjes verdwijnen, deel dat dan mede. Krijgt Sociale Long een grote speelplaats? Communiceer dat helder met de wijk. Mogen Beijumers echt meebeslissen? Doe dan niet zo wazig.

Zo als het nu gaat, en dat gaat het al jaren, lijkt het net of bepaalde organisaties in de wijk zichzelf centraal stellen en aan het profileren zijn, in plaats van dat er ECHT aandacht is voor de wensen en behoeftes van de Beijumers. Communiceer open en eerlijk met de wijk zonder eigen machtsagenda's!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Afblijven van onze speelveldjes!

Anoniem zei

Er staan voortdurend mensen op met overbodige ideeën om zichzelf te laten gelden en op een onzinnige manier gemeenschapsgeld te verbrassen.

Kees Huizenga zei

Zie mijn reactie van gisteren op Facebook Beijumnieuws (bij dit item):

https://www.facebook.com/beijum.nieuws

Zie eveneens: Facebook Slechte Ervaringen met Wij Beijum:

https://www.facebook.com/groups/358115511201697/

d.d. 20 januari 2017