vrijdag 6 januari 2017

KAPSALON GERRIE DE BOER 25 JAAR IN BEIJUM Hoeveel hoofden zullen in de loop van 25 jaar door hem onder handen zijn genomen? Welke Beijumer is nooit door hem of door een van zijn werknemers geknipt? Salon-kapsalon Gerrie de Boer zit deze maand een kwart eeuw in de wijk.

Bovenstaande afbeelding is ongeveer twintig jaar oud. Het dreumesje linksonder is de zoon van de Beijumer kapper (die in Bedum woont). Niet alleen kleine meisjes worden oud, ook jongetjes. Zoon Jasper zal ter zijne tijd de zaak van zijn vader over gaan nemen, zie hem hier in actie.
Zie hier vader en zoon samen

Gerrie is content met zijn zaak in Beijum: "Dit is een prettige wijk om in te werken, ik ga hier elke werkdag met plezier naar toe."

Dat deed hij jarenlang met de auto vanuit Bedum. Maar sinds kort niet meer: "Ik ga tegenwoordig met mijn elektrische fiets naar Beijum op en neer."

De foto's tonen een beeld van lang vervlogen tijden, ze zijn gemaakt voordat Beijum een overdekte winkelcentrum kreeg.
Oudere Beijumers kunnen zich de tijd wellicht nog herinneren, als de blogger het zich goed herinnert zat de kapperszaak eind vorige eeuw daar waar tegenwoordig de slijterij zit.

Foto rechts is helemaal een raadsel, zat de kapperszaak destijds wellicht vast aan de bloemenzaak van Aroen?

Wie meer weet: Beijumnieuws@ziggo.nl

1 opmerking:

Anoniem zei

De tweede foto lijkt ook de oude locatie, met tijdelijke doorgang naar de visboer.
Aroen zou dan rechts onder de balkons op de achtergrond verstopt zitten.