maandag 23 januari 2017

MAANDAGOCHTEND (300)


Het is maandagochtend 23 januari 2017. Als je voorbij de (zit in het hoofd) sleur kijkt, dan is elke dag weer nieuw, fris en anders. De wereld verandert elke dag, zogezegd.
Maar sinds afgelopen vrijdag is dat toch wel helemaal het geval. Een zekere mijnheer Trump werd de baas van Amerika, en hij orakelde die dag dat Het Volk aan de macht is gekomen.

Het schijnt dat je de man serieus moet nemen, want je mag zijn stemmers niet beledigen. Maar het werkt de Beijumblogger op de lachspieren (naast dat het allemaal erg tragisch is). 

Mevrouw Beijumnieuws zegt ook wel eens tegen mijnheer Beijumnieuws: "Jij bent de baas." Vrouwen, dames en heren.... Wat een prachtige paradox is het toch, iemand die zegt dat jij de baas bent. Iemand die bepaalt (...) dat jij de baas bent.
Het Volk in de VS voelde zich vrijdag gehoord en begrepen door hun verlosser. Maar zullen ze zich nu, deze maandag, ook echt machtiger voelen? Is hun afhankelijk niet juist toegenomen? Hoezo macht aan Het Volk?
Klagers en ontevredenen, ook in NL, kan jullie onvrede ooit via 'de politiek' worden weggenomen?

Er valt op deze nuchtere maandagochtend nog van alles te vertellen over de politieke gekte die de wereld momenteel in de greep houdt.
Bijvoorbeeld over de elitaire populisten van Europa, met schreeuwboei Wilders in de gelederen, die afgelopen weekend in Koblenz verklaarden voor Het Volk te kiezen. Wie gelooft dat nou?
Volgens Wilders durven blonde vrouwen hun haren niet meer buiten op straat laten wapperen.
Ondergetekende daalt wanhopig om zoveel stompzinnigheid af (stijgt op?) naar het gewone volk van Beijum.

Het volk van Beijum zet gewoon een nep-schuurtje van een bouwmarkt in de eigen voortuin. Zie foto boven. Dan had de elite, stadsbestuur Groningen, eind jaren zeventig van de vorige eeuw maar moeten beslissen om grotere schuren voor het volk te bouwen.

Het volk wil brood en spelen. De elite heeft daar maling aan? Dan bouwen wij toch gewoon onze eigen boomhut in de voortuin? Zie foto links. Fossemaheerd.

Vlakbij, langs de wijkring, bouwden volkskinderen afgelopen weekend nog een soort van hut. Zie afbeelding rechts.

Het Volk doet maar. Want het is aan de macht.

Een prettige week toegewenst. Deze elitaire Beijumblogger zal Het Machtige Volk van Beijum goed in de gaten blijven houden. Beijumse vrouwen met blonde wapperende haren, waag jullie nou beter niet op straat! Levensgevaarlijk!

Voor de rest, niet zo pessimistisch doen. Trump is al bijna 65 uur aan de macht (nee, hij niet, ik bedoel natuurlijk Het Volk...) en hij heeft nog steeds niet aan de atoomknoppen gezeten. We leven nog!!
(Dit bericht is tegen 01.00 uur geschreven. Het is vreselijk mistig buiten. Indien op deze maandagochtend nog steeds: doe voorzichtig op de weg)

Geen opmerkingen: