maandag 16 januari 2017

MAANDAGOCHTEND (299)


Kom op mensen, blijf vooral in leven. Vlieg niet uit de bocht, hang uzelf niet op, neem a.u.b. geen overdosis pillen en snij de polsen liever niet door. Morgen is deze hype weer voorbij.

Klinkt niet leuk. Wie heeft er nou zin in bovenstaande tekst op een kille maandagochtend halverwege januari?

De Beijumblogger, met ruim dertig jaar ervaring binnen de psychiatrie, was er niet op gekomen als deze derde maandag van 2017 niet was uitgeroepen tot Blue Monday, de zogenaamde meest depressieve dag van het jaar.

De dure feestdagen zijn achter de rug, het weer is dramatisch, de lente is nog mijlenver weg en je hebt je salaris nog niet uitbetaald gekregen. Alle ingrediënten om jezelf behoorlijk miserabel te voelen. Dit verschijnsel heeft een naam gekregen, iedere maandag in de laatste volle week van januari is het namelijk Blue Monday. Voorwaarde is wel dat de uitbetaling van het salaris nog niet heeeft plaatsgevonden. De dag Blue Monday is zelfs verkozen tot meest deprimerende dag van het hele jaar. Kom alles te weten over Blue Monday zoals op welke datum het valt in 2017 en wat de beste tips zijn om Blue Monday door te komen. Lees hier

Het is een der meest onderschatte geestelijke ziektes die er bestaan. Je zult maar depressief zijn. Of je man, vrouw, zoon, dochter, geliefde. Verschrikkelijk. Erg vervelend. Maar waarom bestaat er geen Blijste dag van het jaar? Waarom altijd problematiseren? Laten we de derde maandag van juni tot Blijste dag van het jaar bombarderen. Vakantiegeld binnen, de langste dagen van het jaar, meeste zonlicht, zomervakantie voor de deur. 

Je wordt toch niet goed van al dat zeurnieuws? Van al dat depri-nieuws? Vreselijk, die Islamisering, Nederland aan de afgrond, de hele politiek is onbetrouwbaar (behalve de heilige Wilders), gottegot, de natuur gaat naar de kloten. Ach en wee.
Schei uit mensen. Schei uit klagerige pessimisten. Het wordt tijd voor Happy Monday, the most joyfull day of the year! 

Foto boven, in deze bocht van de wijkring van Beijum West naar Beijum Noord heeft zich een kleine 15 jaar geleden een vreselijk dodelijk ongeval voorgedaan. Drama. Erg zat. Maar daarna zijn er honderden duizenden weggebruikers veilig gepasseerd. Misschien wel miljoenen..., zonder problemen.

Foto links, de tafeltennistafel op het speelveldje in de Fossemaheerd. Tennissen wil op deze maandagochtend niet. Maar kijk aan, beter iets dan niets, zie de kleine ijsbal op de voorgrond, zullen we daarmee gaan tennissen?

Foto rechts, twee zwanen en vijf eenden zwemmen zo goed en zo kwaad als ze kunnen door de vijver tussen de Boelema- en de Fultsemaheerd. Zeuren over de winterse omstandigheden of depressief worden is er niet bij.

Nait soezen. Alles is te problematiseren en/of zwaarmoedig te maken.

De zon komt langzamerhand op, het schijnt een mooie heldere dag te worden. Blue Monday?

Blijf vooral leven op deze mooie enzonnige dag...en ook na vandaag....Always Look On The Bright Side of Life

1 opmerking:

Kees Huizenga zei

Volgende week is er de vierde volle week van januari 2017. Blauwe maandag zou dus moeten gelden op maandag 23 januari 2017. Toch?