donderdag 12 januari 2017

ONDERTUSSEN IN DE HUNZE (20)


De Hunze heeft niet echt een wijkring zoals Beijum die wel heeft, maar met wat fantasie kun je vooral de Berlageweg wel als zodanig voor een stuk beschouwen.

Als je genoemde weg helemaal uitrijdt, met grote bocht en al, dan kun je op een gegeven moment linksaf de Rietveldlaan inslaan, zie foto. Helemaal aan het einde van deze weg bots je a.h.w. tegen het Heerdenpad aan. Neem daarvoor de laatste straat weer links en je komt weer aan het beginpunt van De Hunze, daar waar je het Heerdenpad overstekend de Berlageweg oprijdt )vanaf kruispunt Beijum Zuid. Het rondje is gemaakt.

Wat erg voordelig in de westelijke buur-wijk van Beijum is, is dat er in het algemeen beduidend minder hard wordt gereden. Geen wonder, er loopt niet één voorrangsweg in De Hunze, al het verkeer dat van rechts komt heeft er voorrang.
Het geeft een veilig gevoel als je rondrijdt, het is me nooit zo duidelijk geworden waarom de wijkring door Beijum wel een voorrangsweg is geworden, daar wordt regelmatig 70 geracet op rechte stukken.

Zie foto. Hier met 50 km-uur rijden is onverantwoord, je ziet immers amper dat er wat van rechts aan kan komen.
De Hunze is in elk geval op dit gebied een veiliger wijk dan Beijum. Een ernstig ongeluk in onze buur/wijk kan de beijumblogger zich niet herinneren.

1 opmerking:

Ard zei

Het gros van de bewoners in de Hunze heeft de "buit" al binnen.
Daarentegen moeten velen uit Beijum er hard aan trekken om iets in handen te krijgen. Vandaar de haast bij de laatsten.