donderdag 12 januari 2017

ONDERTUSSEN ROND HET ADVERTENTIEBORD BIJ AH BEIJUM


"Voor een liefdevolle verzorging van uw poes bij u thuis."

Dat staat op de flyer die we links zien liggen. Bij het advertentiebord in de promenade van AH Beijum.

Af en toe vallen er dingen op. Niet dat het zo uitzonderlijk is, maar enige tijd geleden, tijdens de laatste inzameling voor de kerstpakketten, zette iemand er kortstondig een doos met 24 blikken bier neer. Zie afbeelding boven. Ondergetekende keek toe, zal de persoon die gaan doneren voor de kerstpakketten?
Het kwam er niet van, de eigenaar tilde de doos vol gerstenat op (12 liter) en wandelde er mee weg.

De linker foto werd later gemaakt. Het oog van de blogger viel op de flyer. Wat een ondernemerschap. Hulde. Voor de poes heet het. Iemand biedt aan om op uw poes te passen.  Niet zomaar een beunhaas, nee, een gediplomeerde kattenoppas. Dat daar diploma's voor bestaan!

Het is lief en ook zakelijk bedacht. Maar wat ook fijn is, de flyer biedt een oplossing voor gestoorde poezen. Er wordt 'gedragstherapie voor de poes' in aangeboden.
Probleemgebieden kunnen zijn, aldus de flyer:
Onzindelijkheid, krabben ongewenste plekken, overmatig zelf wassen, agressie naar andere dieren toe en bijvoorbeeld angst voor vuurwerk.

Ondergetekende breekt zich de klomp over hoe die therapie er toch wel niet uit moet zien. Een poes is het meest autonome huisdier dat er bestaat. Geef die een kattenluik (vrijheid), een mand en te vreten. Wat voor gedragstherapie moet je zo'n beest nou geven? Een poes leren hoe die zich moet gedragen?

Hoe moét een poes zich dan gedragen? Is er wat tegen op angst voor vuurwerk als je poes bent? En agressie naar honden toe, mag dat eventueel? Het zijn toch roofdieren, mogen ze wel een mus verorberen?

Gestoord gedrag van een huisdier is meestal terug te herleiden tot het (gestoorde?) baasje.
En dan wordt er gedragstherapie voor de poes aangeboden.

Maar...respect voor deze ondernemers die misschien een gat in de markt hebben ontdekt. Hebt u een gestoorde poes? Neem in geval van een poes met gedragsproblemen contact op met de gediplomeerde kattenoppas.

1 opmerking:

Jolanda zei

Wij maken al jaren gebruik van de oppas service van "voor de poes".
Deze meiden zijn echt goed in hun werk en zorgen voor een tevreden huisdier en baasjes.
Een aanrader!