zondag 8 januari 2017

DE AVONTUREN VAN DE BEIJUM-GOLF BIJ DE HEREN VISSER


 Ook al is het steenkoud, hij start in een keer en slaat niet af. De winterbanden zitten erom en dat geeft meer grip op de weg.

Maar de Beijumblogger-VW-Golf die de heren Visser van het gelijknamige autobedrijf in onderhoud hebben vertoont de laatste weken merkwaardige storingen. Het zal een fysieke oorzaak hebben, maar je weet het niet, de liefdesrelatie met de vorige auto van de Beijumblogger, de vier jaar geleden overleden Jetta is nooit meer overtroffen.

De in 2013 bij Visser gekochte Golf rijdt in principe prima. Maar het is gewoon een zakelijk ding, het hart van de blogger begint niet sneller te kloppen als hij erin stapt.
Je weet het niet, denkt deze verder nuchtere Grunninger, wellicht werkt zoiets door richting auto. Heeft een bolide ook niet een beetje waardering en liefde nodig?
Af en toe staan vier professoren van het autobedrijf over de motorkap gebogen om te kijken hoe 'lichaam en geest' van de Golf het maken. Heeft de Golf misschien een psychisch probleem?

Een week of wat geleden begaf de autoradio het. Maar. Zie foto boven, zoon Erwin dook in de auto en hij haalde de autoradio er binnen een minuut uit (waar heeft hij dat toch geleerd?).

Erin en eruit, en het ding deed het weer. Met een twinkeling in de ogen: "Ik heb gouden handjes." Onwillekeurig schoot dit beeld bij de blogger door het hoofd.

Onlangs bracht de blogger de wispelturige Golf weer naar het door Beijumers gerunde bedrijf aan de Oosterhamrikkade. Want, wat gek, de benzinetank zit nog zeker halfvol, maar de meter geeft toch steevast aan dat de tank leeg is.
Dokter Visser zou er even naar kijken. Wat handig, er stond een leenfiets klaar om mee terug naar Beijum te kunnen fietsen. En mensen, wat een service, in verband met de lengte van ondergetekende schroefde de autodokter het zadel een stuk naar boven. Zie afbeelding rechts.

De volgende dag: "De benzinemeter is stuk en er moet een nieuwe knalpijp onder de auto."
Het stuk uitlaat is reeds geregeld, maar de benzinemeter is er nog niet. Op advies van Koos reed de blogger naar de Gideonweg in Stad alwaar twee sloopbedrijven zitten. Waarom zo'n ding nieuw kopen terwijl een goede tweedehandse ook goed kan? Tot nu toe is er geen geschikte benzinemeter gevonden. Dat rijdt ongemakkelijk, want je hebt als automobilist geen idee hoeveel benzine er in de tank zit, als je niet uitkijkt staat de auto zo stil langs de weg.

Zal het de benzinemeter wel zijn? Plotseling valt elke dag de klok uit. En de radio doet ook weer raar.

Foto linksboven, zoon Wesley gaf de blogger vier of vijf liter olie mee om te voorkomen dat de motor droog gaat rijden. Daarna bood hij (voorbeeldig, wat goed opgevoed) een kop koffie aan. Let op eventuele nieuwe klanten, dat doet hij bij iedereen.

De garage is een aanrader. Ook om een auto te kopen en direct over te schrijven.

(Ondertussen zoekt de blogger nog steeds een benzinemeter voor een Golf 3. Beijumnieuws@ziggo.nl)

Geen opmerkingen: