zaterdag 28 januari 2017

OPSPORING VERZOCHT: TWEE HELDEN


"Ik ben op zoek naar de twee helden die mijn zoon, mijn fiets en mijzelf uit de sloot ter hoogte van de Rode Pimpernel hebben gevist, donderdagmiddag rond half 6. Ik was te geschrokken om jullie toen goed te bedanken, maar wil dat nog wel graag doen! Dus ben jij die held of weet je wie de helden zijn, ik hoor het graag!

Normaal gesproken behoort 'Opsporing Verzocht' tot het domein der boeven, schurken en ander lelijk tuig.
Maar in dit geval even helemaal niet. Opsporing verzocht van helden, dappere heren, kanjers.

Vertel, Aleid Brouwer, wat is er gebeurd?

Donderdag 26 januari omstreeks 17.15 op de Beijumerweg, tussen het schapenveld en de achterkant van de Rode Pimpernel. Twee mannen, een van een jaar of dertig blond haar op de fiets en een oudere man, met blauwe muts, jaar of 70 (?), ook op de fiets, visten ons uit de sloot. Eerst zoonlief - die meteen van de oudere heer een zakdoek kreeg tegen zijn bloed neus en -lip en de wat jongere man trok mij op de kant. Daarna trokken ze mijn fiets nog uit de blubber... Zonder hun was ik er niet uitgekomen. Daara bracht een hele lieve medewerkster van de Rode Pimpernel ons in de auto naar huis, gewikkeld in handdoeken van de SKSG. Zonder deze mensen waren we er erger aan toe geweest. De medewerkster van de SKSG ken ik zelf, dus die kan ik al bedanken, maar de twee heren niet, ik zou ze graag bedanken voor hun hulp.

Kun je nog meer vertellen?

Als je goed kijkt zie je een gat in het ijs achter de Pimpernel (zie foto rechts; JF). Mijn dochter van 6 fietste voor mij, we raakten elkaar en toen reed ik de helling af, het ijs op en toen in de sloot. Ik had mijn zoon van 9 ook op de fiets, want die is ziek en hoefde niet zelf te fietsen. We waren dus zwaar beladen en niet goed in manoeuvreren bleek.

Geen opmerkingen: