vrijdag 13 januari 2017

MET EEN OPGERUIMD GEZICHT VOOR HET WEEKEND VUILNIS HALEN


De deksels zitten nog onder een laagje sneeuw, handschoenen aandoen is geen overbodige luxe. Ook voor bikkels niet.

En dat zijn ze toch wel, de dames en (meest) heren die elke week maar weer door Beijum trekken om de zwarte afvalbakken te legen.

Zeker, het is geen vrijwilligers werk, en ze worden er voor betaald, maar toch, het is eigenlijk een eervol beroep om vuilnisophaler te zijn. Stel dat ze er niet waren. En dat schoonmaaksters die bedrijven schoonhouden opeens massaal het werk neer zouden leggen? Het zal met de eenvoudige afkomst van ondergetekende te maken hebben dat hij 'eenvoudige beroepen' op waarde weet te schatten.

Zie foto, vanmiddag tegen kwart voor drie gemaakt. Vlak voordat het weekend ingaat nog even een rondje Beijum doen en bewoners blij maken met de wisseling van een volle bak naar een lege,

Opvallend, de Beijumblogger heeft nog nooit een chagrijnig persoon de bakken zien legen, de mannen hebben meestal plezier in hun werk.

Plusplus. Prettig werken in de buitenlucht en een goede dienst verlenen aan bewoners. Opgeruimd staat nog altijd netjes. In dubbel opzicht. Zie de mijnheer rechts, met een opgeruimd gezicht vuilnis opruimen. Hulde.

Geen opmerkingen: