maandag 9 januari 2017

MAANDAGOCHTEND (298)


De kerstbomen zijn uit de huizen verdwenen, oud en nieuw ligt al weer ver achter ons, niemand wenst een ander nu nog gelukkig nieuwjaar, en de scholen zijn weer begonnen. Alles is weer back to normal.

Geen nood voor degenen die gek zijn op vakanties, de tijd vliegt en over zes weken begint de krokusvakantie (18-24 februari).

Gisteren reed ondergetekende achterlangs (dus niet via Ring Oost) via Zuidwolde en Noorddijk naar Lewenborg. Opeens kreeg hij een pril voorjaarsgevoel toen hij zes schapen in de wei ontwaarde met op de achtergrond een gedeelte van de noordkant van Beijum (waarschijnlijk de Scheltema- of Wilkemaheerd). Zie foto boven.
,
Wat kun je tijdens deze grijze kille dagen verlangen naar een blauwe hemel waar een stralende zon in schijnt en je weer behaaglijk lekker warm in t-shirt en korte broek kunt rondlopen.

De vogels die we op de rechter afbeelding zien (Beijumerweg) lijken ook verlangend uit te kijken naar het voorjaar.
Maar de realiteit is dat midden in de Froukemaheerd, ter hoogte van de energieheuvel, een soort van iglo (sneeuwhuisje) op de stoep staat. Een kinderbouwwerk waarschijnlijk. Zie afbeelding links.

De eerste helemaal gewone week van 2017 is begonnen. En een beetje warmte kan ook van binnenuit komen.

Geen opmerkingen: